Zeeburgia vergeet te winnen bij De Zouaven

In de zondag eerste klasse A is Zeeburgia er niet in geslaagd om haar vierde overwinning op rij te boeken. De ploeg van Reda Achkari bleef in Grootebroek steken op 1-1 tegen De Zouaven. De Amsterdammers misten ook nog een strafschop.

Aan de andere kant mag Zeeburgia blij zijn dat het niet met legen handen staat. Invaller Jordy Brouwer kreeg namens de thuisclub in de slotfase twee grote kansen om de Amsterdammers zonder punten weer naar huis te sturen. Eerst bracht Mo Madani redding en daarna stond de paal een treffer in de weg. Die treffer zou trouwens niet verdiend zijn geweest.

Zouaven nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Een vrije trap van Brian Kaagman is de aanleiding van de treffer. Zijn trap beland op het hoofd van Dennis van Tricht die Antwi kansloos laat (1-0).

Zeeburgia zocht daarna veelvuldig de aanval. Doelman Van Loon moest handelend optreden bij een inzet van Abdelhadi. Na rust nam Zeeburgia pas echt het initiatief. De druk neemt toe en de gelijkmaker is een kwestie van tijd. Na twintig minuten lijkt het zo ver als El Abid vanaf elf meter mag aanleggen, maar zijn strafschop wordt gestopt door Van Loon.

Een kwartier later is het toch raak als Abdelhadi voor de meer dan verdiende 1-1 zorgt. In de slotfase krijgen beide teams nog kansen op meer, maar vooral invaller Brouwer vergeet dus te scoren.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.