Zeeburgia vergeet trekker over te halen tegen Abcoude

Bovenin de zondag tweede klasse B hebben Zeeburgia en Abcoude de punten gedeeld. De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar vergat telkens de trekker over te halen. Door doelpunten van Niek Remijn (Abcoude) en Dino Cornet (Zeeburgia) eindigde het duel in 1-1.

Al na tien minuten spelen kwam Abcoude aan de leiding. Na een lange bal van Gioney Capello kon Niek Remijn de bal over de uitgekomen doelman Eric Antwi koppen, terwijl de spelers van Zeeburgia tevergeefs voor buitenspel appelleerden (0-1). Zeeburgia probeerde voor rust nog terug te komen, maar nadat Shaquille Doorson Abcoude-doelman Jeffrey IJmker omspeelde, kon Tahir Akhamrane zijn voorzet niet tot doelpunt promoveren.

Zeeburgia - Abcoude

Zeeburgia had in de eerste helft het meeste balbezit, maar de schoten bleven uit. Na rust probeerde de thuisploeg het via Yahmil Logali en Gino Piqué, maar schoten vanuit de tweede lijn waren niet gevaarlijk genoeg. In de zeventigste minuut kwam Zeeburgia toch op gelijke hoogte. Dino Cornet liep bij een lage vrije trap van Akhamrane goed uit de rug van zijn directe tegenstander en schoot de 1-1 binnen.

Enkele minuten was Abcoude nog gevaarlijk, maar een schuiver van Michael Amoafo in de korte hoek werd in twee instanties gepakt door doelman Antwi. Uit de lange uittrap die daaruit volgde kreeg Cornet een grote kans om Zeeburgia op voorsprong te schieten, maar hij schoot recht op doelman IJmker af. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en deelden met een 1-1 gelijkspel de punten.

Zeeburgia-trainer Imdat Ilguy was na afloop “zwaar teleurgesteld” over het gelijkspel. “Door een persoonlijke fout kwamen we op achterstand en gingen daarna haastig voetballen. Abcoude speelde reactievoetbal, had weinig te vertellen. De tweede helft ging beter, we voetbalden goed tot we bij de zestien waren. Daarna vergaten we de trekker over te halen. Dat heeft ons de punten gekost.”

Joey van Leijenhorst (Abcoude) kon leven met de 1-1. “Vooraf teken je voor een gelijkspel, Zeeburgia is de beste ploeg in de competitie. Achteraf ben ik wel teleurgesteld, want er had zeker meer ingezeten. Het is een goed leermoment voor ons en bewijst dat wij gewoon meekunnen met dit niveau.”