Home / Algemeen / Zeeburgia vernederd door derdeklasser Altius
Foto Jan Glas | Altius stuntte al tegen Purmersteijn's competitiegenoot Zeeburgia.

Zeeburgia vernederd door derdeklasser Altius

“Het was kommer en kwel. Een vernedering, dat mag duidelijk zijn”, waren de woorden van Zeeburgia-trainer Reda Achkari na de bekernederlaag bij derdeklasser Altius. Met maar liefst 6-1 ging de zondag eersteklasser er af tegen de formatie uit Hilversum. “We voetbalden tegen onszelf. Niet ten nadele van hun, want zij hebben het goed gedaan en verdiend gewonnen.”

Het feestgedruis bij Altius is ondertussen nog in volle gang. “Het energiepeil is enorm hoog in de kantine en daarnaast is er nog steeds ongeloof over wat er vanmiddag is gebeurd. Het geen wat je niet voor ogen had gebeurde en dat het dan 6-1 wordt maakt het helemaal ongelooflijk. Ik ga aan het eind van het seizoen weg bij de club, maar die jongens maakten al grappen dat ik moet bijtekenen omdat we nog maar één wedstrijd moeten winnen om de landelijke beker te bereiken”, vertelt de uitgelaten winnende trainer Daan Hidden.

Het duurde tot minuut 35 voordat de eerste goal viel. Daarvoor waren de gasten een paar keer gevaarlijk. “Onze tweede doelman Roy van Wagtendonk hield ons met een paar cruciale reddingen op de been.” Aan de overzijde viel de treffer wel, zij het met een beetje geluk. Een afgedraaide voorzet van Arno Calis waaide in de goal. Er leek nog niets aan de hand voor Zeeburgia, maar dat was na het laatste fluitsignaal van de eerste helft van Roelof Luinge heel anders. De bezoekers keken tegen een duidelijke 3-0 achterstand aan. Hidden: “We hebben ze voor de rust al de genadeklap uitgedeeld met twee schitterende treffers uit de omschakeling van matchwinner Jordy Arp.”

Achkari heeft tijdens de pauze de moed er nog wel in proberen te praten. “Je probeert het natuurlijk nog recht te zetten en het nog enigszins de goede kant op te duwen. Maar als je dan begin tweede helft vanaf een meter afstand een dot van een kans mist, weet je dat het klaar is”, beschrijft de keuzeheer de misser van Jason Halman. Het effectieve Altius dat over de hele wedstrijd volgens Hidden acht kansen had, scoorde er wel lustig op los.

De 4-0 van Bilal el Morabet was er één om in te lijsten. “Een geweldige aanval met prachtige één-tweetjes eindigde bij Bilal. Die goal viel twintig minuten voor tijd en je zag daarna wel dat het geloof bij hun weg was.” Altius maakte de afstraffing in het slot nog erger. Glenn Hemmers zorgde voor de 5-0 en de 6-0 was de derde treffer van uitblinker Arp. Dat Gilermo Pengel er nog 6-1 van maakte, was slechts voor de statistieken.

Zeeburgia kan zich volledig richten op de competitie en bij Altius duurt het bekeravontuur nog voort. Hidden: “Ik heb vooraf gezegd dat we alle moed, energie en geloof in die kleine winstkans moesten stoppen. Dat is gelukt en de manier waarop is onvoorstelbaar.” Wie de volgende tegenstander moet worden daar is de oefenmeester nog niet mee bezig. “Eerst maar eens lekker eten zo met de groep.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de districtsbeker.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Jan Glas

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)