Zeeburgia verspeelt in slotfase punten tegen Woerden

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia dure punten laten liggen. De ploeg van Reda Achkari kreeg in de slotfase een penalty tegen en zag de wedstrijd op die manier nog eindigen in 2-2.

Achkari begon met een verassend duo centraal in de verdediging. Furkan Özer en Hakim Boudchourt moesten beide op de bank beginnen omdat ze te laat waren gekomen, waardoor aanvoerder Gino Piqué en Mo Madani het hart van de verdediging vormden.

ZeeburgiaWoerdenAkhamrane

Hoewel het door de harde wind lastig voetballen was, was het Zeeburgia dat in de openingsfase het betere van het spel had en het initiatief in handen had genomen. Met een paar goede voorzetten konden de Amsterdammers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen, maar de voorzetten werden niet tot doelpunt gepromoveerd.

Na bijna een half uur spelen was het Woerden dat uiteindelijk de leiding in de wedstrijd nam. Na miscommunicatie achterin kwam de bal terecht bij Jordy Stins die met een droge knal keeper Eric Antwi wist te passeren. Even later kwam Zeeburgia met de schrik vrij toen een schot van Stanley Mailoa op de lat belandde.

ZeeburgiaWoerdenMensah

Even later kwam Zeeburgia dan toch terug in de wedstrijd. Na een mooie steekpass was het Saifeddine el Abid die de bal achter keeper Terence Manschot wist te leggen. Na rust kreeg Woerden vrijwel meteen een goede mogelijkheid om voor de tweede keer die middag op voorsprong te komen, maar spits Danny ter Hoeve krulde de bal oog-in-oog met Antwi aan de verkeerde kant van de paal.

ZeeburgiaWoerdenElAbid

Zeeburgia probeerde het spel te maken maar had moeite om het gaatje te vinden tegen een compact spelend Woerden. Toch kreeg de ploeg van Achkari in de tweede helft goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst was het Youssef el Abdelhadi met een goede mogelijkheid en even later liet ook Gideon Emanuels een mogelijkheid op de voorsprong liggen.

ZeeburgiaWoerdenMensah2

Het spel golfde in de tweede helft op en neer. Zeeburgia probeerde met man en macht op voorsprong te komen maar het lukte de Amsterdammers niet om de zorgvuldig opgebouwde muur van Woerden te slechten. Toch was Woerden zeker niet kansloos. De bezoekers kwamen er in de counter razendsnel uit en had in de tweede helft de betere kansen. Eerst was Wesley van Zoolingen dichtbij de 1-2 en even later kreeg Woerden zelfs een enorme kans om op voorsprong te komen toen Ter Hoeve een penalty mocht nemen. De penalty werd door Antwi uit de rechterhoek gehaald waardoor Zeeburgia in leven bleef.

Aan de andere kant van het veld moest El Abdelhadi de wedstrijd eigen in het voordeel van Zeeburgia beslissen maar de kopbal van de nummer negen van Zeeburgia verdween over de goal van Manschot heen.

ZeeburgiaWoerdenAbdelhadi

Na een indirecte vrije trap van Gregory Schaken was het invaller Oussama Siali die met een goede pegel de 2-1 op het scorebord wist te brengen. De buit leek vervolgens binnen voor Zeeburgia, ware het niet dat de mannen van Reda Achkari in de slotfase van de wedstrijd nog een penalty tegen kregen. Dit keer faalde Ter Hoeve niet waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een puntendeling.

Door het gelijkspel verliest Zeeburgia de aansluiting met de top van het klassement, maar het was voor Zeeburgia wel de zevende keer op rij dat ze niet verslagen werden. Toch baalde aanvoerder Piqué na afloop enorm van het puntverlies. “Het was lastig voetballen vandaag, maar we hadden de wedstrijd al veel eerder moeten beslissen. We willen soms te lang blijven voetballen terwijl we gewoon op goal moeten schieten. Of het een penalty was weet ik niet zeker, maar toen wij vlak voor tijd op voorsprong kwamen hadden we het achterin gewoon dicht moeten gooien. We hebben het uiteindelijk aan onszelf te danken en moeten in dat soort situaties nog wat volwassener worden.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)