Zeeburgia versterkt zich met Fakhor, Bergwijn en Akrouh

Zondag eersteklasser Zeeburgia heeft de eerste nieuwe namen voor komend seizoen bekend gemaakt. De Amsterdammers weten zich verzekerd van de diensten van Faisal Fakhor (VVA/Spartaan), Raven Bergwijn (Nieuw Utrecht) en Anouar Akrouh (DCG).

Trainer Reda Achkari, die met Zeeburgia nog steeds niet zeker is van lijfsbehoud in de zondag eerste klasse A, maar is zoals alle trainers ook al druk bezig met het versterken van zijn elftal voor komend seizoen. Achkari: “We zijn inderdaad druk bezig. We willen een selectie die bestaat uit jongen er ervaren spelers. Met de spelers uit de huidige selectie zijn we nog in gesprek. De enige van wie ik weet dat hij weg gaat is El Abid, maar van de rest weten we het nog niet.”

Van hoofdklasser Nieuw Utrecht keert Raven Bergwijn terug naar Zeeburgia. De 20-jarige middenvelder verliet Zeeburgia in de zomer van 2014 voor een avontuur bij ADO’20. Na een jaar in Heemskerk gespeeld te hebben maakte hij de overstap naar Nieuw Utrecht. Achkari: “Ik ken hem inderdaad nog uit zijn vorige periode bij Zeeburgia. Ik zie in hem ook een buitenspeler, dus ik kan hem op meerdere posities inzetten.”

Foto website Nieuw Utrecht: Raven Bergwijn
Foto website Nieuw Utrecht: Raven Bergwijn

Faisal Fakhor is eveneens een middenvelder. De 28-jarige speler komt over van VVA/Spartaan. Daarvoor kwam hij en aantal seizoenen uit voor hoofdklasser OFC en het Amstelveense Sporting Martinus. Achkari: “Vorig seizoen wilde hij al naar Zeeburgia komen, maar toen zat mijn selectie al vol. Achteraf heb ik daar wel een beetje spijt van want toen we tegen VVA/Spartaan oefende zag ik dt hij een hele goede aanvulling was geweest. Ik ben blij dat hij nu als nog naar ons komt.” Fakhor: “Twee seizoenen geleden dacht ik al over Zeeburgia na. Imdat Ilguy ging van OFC naar Zeeburgia en ik wilde in eerste instantie wel met hem mee, maar ben toen uiteindelijk bij OFC gebleven. Vorig seizoen ging het ook niet door omdat de selectie al vol zat en nu maak ik dus eindelijk toch de stap naar Zeeburgia.”

Foto Peter Seijmour: Faisal Fakhor vorig seizoen namens OFC
Foto Peter Seijmour: Faisal Fakhor vorig seizoen namens OFC

Met Anouar Akrouh heeft Achkari ook een verleden. “Toen ik trainer was van de A1 van Zeeburgia speelde hij onder mij. Na de jeugd is hij toen naar DCG vertrokken. Hij is een echte middenvelder die fel is en er altijd bovenop zit. Echt iemand die we kunnen gebruiken.” De twintigjarige Akrouh komt over van DCG.

Foto boven Mario Wormhoudt: Anouar Akrouh namens DCG in duel met Hoofddorp’s Ibrahim Akkabi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!