Zeeburgia vindt aansluiting door zege op concurrent Hillegom

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia zichzelf een goede dienst bewezen door het degradatieduel met Hillegom te winnen. Op eigen veld was de ploeg van Bert Blank met 3-2 te sterk voor de Hillegommers.

Zeeburgia staat ondanks de overwinning nog wel laatste, maar heeft wel de aansluiting gevonden met de concurrentie. Trainer Bert Blank was dan ook zeer tevreden, vooral over de mentaliteit van zijn ploeg. “Na de winterstop zie ik een elftal dat groeiende is. En ik heb een elftal gezien dat voor elkaar werkt. Deze overwinning is dik verdiend.”

Zeeburgia begon goed aan de wedstrijd, maar keek na ruim twintig minuten toch tegen een achterstand aan. Nadat Pengel en Milton kansen op de openingstreffer hadden gemist, sloeg Hillegom toe via Ronald Turenhout. De thuisploeg herstelde de schade nog voor rust. Denzel Plettenberg tekende na goed doorzetten voor de gelijkmaker en Gilermo Pengel zette zijn ploeg een minuut voor rust op voorsprong: 2-1.

Na rust ging het aanvallende Zeeburgia iets defensiever spelen om de voorsprong vast te houden. Twintig minuten voor tijd slaagden de Amsterdammers er in om de voorsprong uit te breiden. Plettenberg was het eindstation na een goede actie van Jamil Held. Hillegom ging alles of niets spelen en bracht de spanning nog wel terug in de wedstrijd door een treffer van Frank de Groot, maar Zeeburgia gaf de 3-2 voorsprong in de slotfase niet meer weg.

“Met zo’n kleine voorsprong is het voor een trainer altijd spannend in de laatste tien minuten, maar ik had het gevoel dat we deze wedstrijd zouden winnen. We hielden goed stand en hebben de wedstrijd zakelijk uitgespeeld. Dat is een compliment voor onze jonge ploeg,” aldus Blank.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)