Zeeburgia voor de ‘fun’ langs JOS

Een wedstrijd die gespeeld moest worden om de competitiestand te completeren, niet meer en niet minder. Beide ploegen hadden zich geplaatst voor de nacompetitie om te promoveren naar de hoofdklasse en dat was de eerste helft duidelijk te zien want er viel niet veel te genieten. Zeeburgia won uiteindelijk met 3-1.

JOSWatergraafsmeer speelde duidelijk met de handrem erop en AVV Zeeburgia had een aantal spelers die op scherp stonden met gele kaarten buiten het team gelaten. Het enige belangrijke in deze wedstrijd was wie er eerste zou worden in het BcVM topscorer klassement dat ging tussen Paul Bekker van JOSWatergraafsmeer en El Yaghmouri van OFC. Deze tweede klasser kon vandaag kampioen worden. Met een lichte voorsprong begon Paul Bekker aan de wedstrijd maar gaande de wedstrijd zag het er voor Paul niet goed uit om de eerste plek te behouden.

AVV Zeeburgia was in de eerste helft de betere ploeg met de beste kans in het begin van de wedstrijd voor Dino Cornet, hij verscheen alleen voor keeper Martijn Middelbeek maar stopte de zwak ingeschoten bal. Het was even daarna Edwin Milton die met een prachtige kopbal keeper Martijn Middelbeek het na kijken gaf. In de dertigste minuut was het weer diezelfde Milton die de bal op de lat schoot. JOSWatergraafsmeer had tot op dat moment maar weinig laten zien. De rust werd met een 1-0 achterstand voor JOSWatergraafsmeer bereikt.

12052013 ZEE JOS 1

Na de rust toch een ander JOSWatergraafsmeer binnen de lijnen die leek mij aan zijn stand verplicht was om uit een ander vaatje te tappen. AVV Zeeburgia liet zich terug zakken en JOSWatergraafsmeer nam het initiatief in de wedstrijd mede ook door de wissels van Sander Middelbeek. Stanley Jongkind kwam voor Roy Bussman en daar door ging Alex de Bruijne meer voor zijn verdediging spelen. Ook wisselde Middelbeek Robert Malvin voor Tom Clobus die met een lichte enkel blessure naar de kant werd gehaald. Ook kwam Jaap Lorier binnen de lijnen voor Ivo Pas. Want de promotie wedstrijd van aanstaande zaterdag is toch belangrijker. Het was toch spits Paul Bekker die met een fantastische zweefkopbal de 1-1 onhoudbaar binnen kopte en dat was gezien het wedstrijd verloop op het andere veld ( 2x El Yaghmouri van OFC ) een meevaller. JOSWatergraafsmeer ging door en scoorde even daarna de 1-2 maar werd afgekeurd door scheidsrechter van Os voor vermeend duwen. Het zat JOSWatergraafsmeer niet mee op dat moment want AVV Zeeburgia was niet in staat JOSWatergraafsmeer tegen te houden.
Middelbeek is kansloos op  het schot van El Gourari
Middelbeek is kansloos op het schot van El Gourari
Met een schot van Maurice Renger in de 79e minuut op de paal en een kopbal van Paul Bekker die door keeper Belfor uit zijn doel geranseld werd, was het wel het gedaan met het offensief van JOSWatergraafsmeer. AVV Zeeburgia kwam toch weer op voorsprong door Gino Piqué die in de 81e minuut de bal kreeg op een diepte pass en tikte de bal met zijn hak onder keeper Martijn Middelbeek door. Het was tenslotte de ingevallen Nabil El Gourari die met een geplaatste vrijetrap de eindstand bepaalde op 3-1. Voor hem mooi, maar even daarna kreeg hij een gele kaart voor een swalbe van scheidsrechter van Os en moet daardoor de eerste promotie wedstrijd missen aanstaande zaterdag.
Aanstaande zaterdag zal JOSWatergraafsmeer  het moeten op nemen om 17.00 uur op sportpark Drieburg tegen  SC Feyenoord. Zeeburgia speelt eerste uit tegen Boshuizen. Maandag 20 mei zijn de returns.