Zeeburgia voor de vierde keer 3-3

Zeeburgia is er in geslaagd om voor de vierde keer dit seizoen, in vijf wedstrijden, 3-3 te spelen. In Amsterdam Oost werd het 3-3 tegen Elinkwijk. Aan de amusementswaarde ligt het in ieder geval niet bij de ploeg van Mike Kolf. Nu nog een overwinning.

Zeeburgia kwam flitsend uit de startblokken door een snelle 1-0 voorsprong. Ian Refos was het die een voorzet van Max Ribbens afrondde.  Iedereen bij Zeeburgia ging er eens goed voor zitten want de eerste overwinning moest er maar eens van komen.

Madani dacht daar waarschijnijk iets anders over. De van een blessure teruggekeerde verdediger ging in de fout zodat het al snel weer 1-1 was. Met de juiste instelling ging Zeeburgia weer op zoek naar een voorsprong. Kansen kreeg de ploeg van Kolf wel maar scoren deed het niet. Een ongelukkig handsbal zorgde er voor dat Elinkwijk vanaf elf meter de 1-2 voorsprong kon pakken.

zeeburgia

Zeeburgia, dat duidelijk beter was dan Elinkwijk, kreeg uiteindelijk loon naar werken. Een lange bal van achteruit werd door Ian Refos goed gecontroleerd en vervolgens mooi afgemaakt (2-2).

Mede door de warmte werd het een ware slijtageslag. Zeker toen Serginio Eyken met zijn tweede gele kaart naar de kant moest. De rechtsback beging volgens de scheidsrechter een overtreding na het veroveren van de bal. Het betekende zijn tweede gele kaart terwijl het spel al lang stil gelegd had moeten worden omdat de aanvaller van Elinkwijk de eerste overtrading maakte.

Met nog 25 minuten te spelen paste Zeeburgia haar strijdplan aan maar bleef wel voor de winst gaan. Nu was het de ploeg van Kolf die wegens een handsbal een strafschop kreeg. Topscorer Dino Cornet faalde niet en zette de thuisploeg op 3-2.

De 3-3 was een mooi doelpunt. Op de rand van de zestienmeter werd de bal opgepikt. De voorzet die volgde was precies op maat. Tussen drie verdedigers in kon de spits raak koppen.

Voor de vierde keer dit seizoen eindigde een wedstrijd van Zeeburgia dus in 3-3. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A.

Met dank aan Alain Munoz
Foto’s Antonio Dias de Oliveira

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)