Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse

Zeeburgia voorzitter Theunisse wilde de handdoek in de ring gooien

Het voorlopig uit de competitie nemen van het eerste elftal van Zeeburgia is voorzitter Rob Theunisse niet in de koude kleren gaan zitten. Na een slapeloze nacht heeft de voorzitter er zelfs aan gedacht om de handdoek in de ring te gooien. Zo ver is het niet gekomen want vanavond (donderdag) vergadert het bestuur met Theunisse over de ontstane situatie.

Theunisse: “Laat ik beginnen om te zeggen dat ik het verschrikkelijk vind wat er gebeurd is. Mensen moeten gewoon hun mond houden. Dit heeft niets met respect te maken. Ik heb dan ook de scheidsrechter mijn excuses aangeboden.”

Theunisse was op het moment van staken niet langs het veld aanwezig. Hij zat nog in de bestuurskamer. Theunisse: “ Ineens kwam iedereen binnen en dacht ik ‘ dat is snel’.  Ik heb hier zo slecht van geslapen nadat ik de brief van de tuchtcommissie kreeg dat ik zelfs heb overwogen om de handdoek te gooien. Wat kan ik er nou nog aan doen?”

Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse dacht er even aan om de handdoek te gooien en zijn functie neer te leggen
Foto de Brugkrant.nl: Voorzitter Rob Theunisse dacht er even aan om de handdoek te gooien en zijn functie neer te leggen

De voorzitter maakt zich ook kwaad over het eerste punt in de aanklacht tegen de club. Theunisse: “ ‘Het schaden van de KNVB en/of de voetbalsport in het algemeen’  schrijven ze maar ze roepen altijd dat wij de KNVB zijn. De spelers, bestuurders, de clubs etc. Dus wat moet ik met zo’n uitspraak. Daarnaast moet ik binnen vier werkdagen reageren. Dat is wel erg kort dag omdat ik zelf niet eens langs het veld stond. Ik moet eerste alle verhalen horen. Ik krijg nu wel veel reacties binnen van ooggetuigen dus dat wordt nog een hele klus.”

Zeeburgia had nog een voorwaardelijke straf lopen tot 30 juni 2014 naar aanleiding van een uit de ahnd gelopen oefenwedstrijd tegen Blauw Wit in augustus. Theunisse: “Daar zijn we ook tegen in beroep gegaan omdat we door een actie van een individu als vereniging worden gestraft. Wat kunnen wij daar aan doen? Omdat die straf staat worden we nu waarschijnlijk uit de competitie genomen.”

“Het staken van de wedstrijd vond ik ook veel te ver gaan. Na afloop zate ik met het bestuur van DEM en niemand begreep de beslissing van de scheidsrechter om eerder te stoppen. Zowel de voorzitter van DEM als de trainer zeiden dat.”

Het voorlopig geen wedstrijden laten spelen is natuurlijk nog geen staf maar die hangt de club natuurlijk wel boven het hoofd. Theunisse: “ Ze(de KNVB, red.)  vragen je iets als  bestuur te zeggen. Maar wat moet ik zeggen?  Ik sta op een afstand. Ik weet dat het opgewonden standjes zijn…”

Rob Theunisse voert het woord op 8 december 2012 tijdens de bezinnings bijeenkomst terwijl de camera van de NOS draait
Rob Theunisse voert het woord op 8 december 2012 tijdens de bezinnings bijeenkomst terwijl de camera van de NOS draait

Vanavond vergadert het bestuur van Zeeburgia over de te nemen stappen. Theunisse: “Ik wil daar nog niet te veel over zeggen. Ik heb wel iets in mijn hoofd zitten maar dan gaat het ook over personen dus het is verstandig als ik nog even mijn mond hou tot dat ik dat met mijn bestuur besproken heb.”

Na de berichtgeving op Het Amsterdamsche Voetbal heeft Theunisse al veel reacties gehad. Theunisse: “NVC belde me op om te zeggen dat ze ons een mooie vereniging geven die veel doen om dit soort dingen tegen te gaan (De club heeft onder andere een gedragscommissie, red.) en dat we spelers als Dino Cornet (die de eerste rode kaart kreeg, red.) die een heel laag IQ heeft juist de kans geven om te voetballen. NVC noemde ons wat dat betreft een goed voorbeeld. Dat soort reacties doen me goed en steunen me on door te gaan. Vorig jaar met het incident rondom grensrechter Richard Nieuwenhuizen hadden we een goede bijeenkomst en kwam de NOS zelfs langs om het vast te leggen. Dat doen ze niet omdat we zo’n slechte club zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)