Home / Algemeen / Zeeburgia wint eenvoudig van De Meteoor

Zeeburgia wint eenvoudig van De Meteoor

Zeeburgia heeft in de zondag tweede klasse B optimaal geprofiteerd van de puntendeling tussen Pancratius en Legmeervogels. De ploeg van trainer Imdat Ilguy ging met een 0-0 stand de kleedkamers in maar legde De Meteoor na rust over de knie (3-0).

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Zeeburgia een enorme kans om de score te openen toen Hakim Boudchourt de bal van dichtbij op de paal schoot. Wat daarna volgde was een evenwichtig schouwspel waarbij beide ploegen weinig kansen wisten te creëren en er harde duels werden uitgevochten. Met name De Meteoor ging in die duels net iets verder dan de scheidsrechter wilde toelaten en eindigde de wedstrijd dan ook met vijf gele kaarten.

Zeeburgia - Meteoor

Na ruim een half uur spelen was het opnieuw Zeeburgia dat een goede kans kreeg om op voorsprong te komen nadat aanvoerder Gino Pique de bal van dichtbij naast het doel schoot na een goede voorzet van Dino Cornet. Vlak voor rust kreeg de Meteoor dan eindelijk zijn eerste kans van de wedstrijd en dat was meteen een hele grote. Na goed doorkoppend werk van Sergio Comvalius kreeg Nolano Montblanc een vrije doortocht richting het vijandelijke goal maar hij faalde oog in oog met keeper Eric Kojo Antwi.

Na rust kon de Meteoor nog een kwartier aardig meedoen en kreeg het ook kansen. Donny Geel zag zijn schot worden gepareerd door de keeper en Boudchourt schoot de bal nog bijna in zijn eigen goal. Maar na de goede openingsfase van de Meteoor was het daarna Zeeburgia dat de klok slaat. De ploeg had veel balbezit en liet de bal ook snel van voet naar voet gaan waarbij het alleen vergat om kansen te creeeren. Maar het geduld werd bij Zeeburgia uiteindelijk beloond nadat invaller Mouhsine el Yaacoubi met een prachtig afstandsschot zijn ploeg na een uur spelen op een 1-0 voorsprong wist te brengen.

Zeeburgia - Meteoor

Na de treffer van El Yaacoubi was de ban definitief gebroken en knakte er iets bij De Meteoor. Zeeburgia bleef rustig voetballen en wist dat de kansen dan zouden komen. Na een goede diepte pass was het Saifeddine el Abid die simpel de keeper omspeelde en de bal in het lege doel kon schieten. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0 nadat Gregory Kuster een corner van Yaacoubi prachtig terugkopte op Boudchourt die de bal pardoes in het doel kon lopen.

Zeeburgia wint uiteindelijk eenvoudig van de Meteoor maar kreeg nog wel een klap te verwerken doordat aanvoerder Gino Pique na een uur spelen het veld met een blessure had moeten verlaten. “Gino kreeg een knietje in zijn rug waar hij veel last van heeft. Hij loopt nu ook moeilijk dus het zou kunnen dat we hem een tijd moeten missen. We moeten even afwachten hoe ernstig het blijkt te zijn maar ik hoop hem snel terug te hebben”, aldus trainer Ilguy.

Zeeburgia - Meteoor

“Je zou denken dat ik bij een 3-0 overwinning weinig te klagen heb maar dat is niet zo. Ze hebben twee spitsen waarbij er een de bal doorkopt en de andere diep gaat. Doordat onze backs te diep stonden kreeg de Meteoor nog een aantal goede kansen en hadden we geluk dat we niet op achterstand kwamen. Gelukkig bleven we de bal rustig rondspelen waardoor we uiteindelijk kansen gaan creëren.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk voor meer nieuws, standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag 2b