Zeeburgia wint met tien man uit bij VSV

In de eerste klasse A heeft Zeeburgia haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Uit bij VSV werd er met 1-2 gewonnen. Zeeburgia speelde bijna de hele tweede helft met tien man, na een rode kaart voor Ginuwyne Olf.

“De voorgaande twee wedstrijden hebben we met goed voetbal niet de drie punten gepakt en nu speelden we minder, maar pakken we wel de drie punten”, zei Zeeburgia-trainer Reda Achkari. Het was een slordige eerste helft met veel balverlies aan beide kanten. Na twintig minuten moest Zeeburgia tegen een achterstand aankijken door een fout van Gilermo Pengel. Een terugspeelbal van Pengel op keeper Gregory Martin werd onderschept door Jake Willems die de fout genadeloos afstrafte. Nog voor rust kon Pengel zijn fout alweer goed maken met een goed geplaatst afstandsschot in de hoek: 1-1.

20160911 reda-achkari-2

Vlak na rust moest Zeeburgia verder met tien man, na een onbesuisde tackle van Ginuwyne Olf ter hoogte van de middenlijn. Vrijwel meteen daarna kwam Zeeburgia alsnog op voorsprong. Bij een goede counter ging Javier Martina er vandoor. Martina legde de bal breed op Anwar Akrouh, die zorgde dat de Amsterdammers op voorsprong kwamen.

“Gek genoeg gingen we na de rode kaart beter voetballen. We hebben toen met veel inzet gespeeld. Dat was hartstikke goed. Op een gegeven moment vloeide onze krachten wel weg. Maar echt gevaarlijk werd VSV niet.”, zag Achkari.

Aan het einde van de tweede helft mocht ook VSV verder met tien man, na de tweede gele kaart voor Mitchell Bormann. In de absolute slotfase kreeg Gregory Schaken nog de kans om de wedstrijd vanaf elf meter helemaal in het slot te gooien. Maar hij miste de strafschop. Het bleef 1-2 en zo pakte Zeeburgia de eerste overwinning in de competitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Tekst: Koen Vanhellemont