Zeeburgia wint moeizaam

Nabil El Gourari was weer eens de grote man aan de kant van Zeeburgia. De spits zorgde er met twee treffers voor dat Uitgeest met 2-1 werd verslagen. Zeeburgia behoudt daardoor de koppositie in de eerste klasse A.

Het gaat al een tijdje moeizaam bij de ploeg van Mike Kolf maar tot punt verlies heeft het nog niet geleid. Ook vandaag tegen Uitgeest was dat niet geval al keken de Amsterdammer na twintig minuten wel tegen een 0-1 achterstand aan. Uitgeest was naar Amsterdam gekomen om niet te verliezen en stelde zich zeer defensief op. Hopen op een counter was het devies. En na twintig minuten bracht dat dus succes.

Het was aan Zeeburgia doelman Jurgen Belfort te dank dat het daar bij bleef want de doelman voorkwam meerdere malen een tweede treffer. Het was Nabil El Gourari die er voor zorgde dat het met de rust toch nog gelijk stond.

Na de hervatting  waren de Amsterdammers steeds in de aanval maar hielden ze wel degelijk rekening met de gevaarlijke counters van Uitgeest. Op het winnende doelpunt moest men lang wachten. Pas tien minuten voor tijd maakte El Gourari met een wonderschoon doelpunt de bevrijdende treffer. De spits nam een pass van achteruit aan op de borst. Zonder dat de bal de grond raakte maakte hij met zijn linkervoet een schietende beweging waardoor de Uitgeest defensie werd misleid. Vervolgens schoot hij verwoestend is met zijn rechtervoet en de bal eindigde uiteindelijk in de kruising. De in redelijke getalen opgekomen toeschouwers klapten hun handen stuk.

Na de voorsprong kreeg El Gourari nog een kans op een derde treffer. Ook Rawley Roozendaal liet een grote mogelijkheid onbenut om de voorsprong verder uit te bouwen. Assistent trainer Alain Munoz: “ We moeten deze wedstrijd snel vergeten. We zijn momenteel niet in goeden doen maar gelukkig hebben we wel de drie punten.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A