Home / Algemeen / Zeeburgia wint saai duel van Pancratius

Zeeburgia wint saai duel van Pancratius

Voor beide Amsterdamse teams valt er niets meer te behalen dit seizoen. Want waar De Dijk dit weekend de titelrace definitief won en Zeeburgia al een periodetitel heeft, zweeft Pancratius onder in de middenmoot buiten bereik van degradatie voetbal. De wedstrijd thuis bij Zeeburgia was dus niet beladen en Zeeburgia won die met 1-0

Zowel Zeeburgia als Pancratius speelden niet met de sterkste opstelling en er lagen kansen voor jeugdspelers. Grote mogelijkheden waren echter schaars en in de eerste helft had Pancratius eigenlijk maar twee echte kansen waarvan een afstandsschot van Justin Ruyter in de 35ste minuut misschien wel de beste was.

Zeeburgia was iets sterker en scoorde ook in de eerste helft. Rawley Rozendaal kapte en draaide wat aan de rechterflank waarna hij een korte voorzet kon geven die Roberto de Randami kon inkoppen. Het team van Mike Kolf liep echter tegen een paar onnodige gele kaarten aan en moest Dino Cornet na een halfuur wisselen omdat hij geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door El Gourari, de smaakmaker die op de bank begon.

In de tweede helft werd er wat beter voetbal gespeeld en kreeg Pancratius wat meer kansen. Syrano Morrison kreeg een grote kans maar de buitenspeler schoot wild over. Zeeburgia liet aan de andere kant zien goed te kunnen voetballen en na een mooie aanval die de bal het hele veld over liet gaan stond El Gourari klaar om de bal in te schieten, maar hij schoot vanaf dichtbij op de lat.

In de laatste minuten kreeg Pancratius nog een kans na een van de eerste echte goede aanvallen van de ploeg maar de ingevallen Edip Biberoglu kon slechts een corner bewerkstelligen die ruim over werd gekopt. Het bleef 1-0 in Amsterdam-Oost, maar daar zal niemand van Pancratius lang van wakker liggen.

Verslag: Daan de Graaf

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!