Home / Algemeen / Zeeburgia (zaterdag) en Kadoelen houden elkaar in evenwicht

Zeeburgia (zaterdag) en Kadoelen houden elkaar in evenwicht

Na twee groepswedstrijden is derdeklasser Kadoelen al zo goed als uitgeschakeld in de districtsbeker. De ploeg van Rob Hersche kwam op bezoek bij zaterdag vierdeklasser Zeeburgia niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De bezoekers begonnen sterk en Zeeburgia was in het begin van hun eerste officiële wedstrijd van dit seizoen – het duel vorige week tegen Nieuw West United werd afgelast – zoekende in de organisatie. Dit leidde tot een vrije doortocht voor Geneyro Keisa, waarbij Zeeburgia-verdediger Gynairo Braafhart probeerde hem op hardhandige wijze de weg naar het doel te beletten. Daar kreeg hij slechts geel voor, waar rood niet had misstaan. Uit de vrije trap miste een schot van Mitch van Ankeren doel. Het duurde sowieso pas tot de zeventiende minuut voor de eerste vlot lopende aanval van Kadoelen. Keisa leverde de bal af bij Jimmy Outhuijze en zijn schot werd gekraakt.

Hierna nam Zeeburgia het initiatief over. Vooral Janiro Arnhem kreeg het op zijn heupen. Nadat hij eerst doelman Sinan Sari op zijn weg naar de openingstreffer vond, werd de vlugge aanvaller in de 35ste minuut onderuit gehaald door Noël Bosnach. Ook hier had rood voor gegeven kunnen worden (doorgebroken speler), maar het bleef bij een gele kaart en een penalty. Die werd benut door Raydle Blankendal: 1-0. Nog voor de rust had Blankendal zelfs de 2-0 op zijn schoen, alleen voorkwam Sari dit.

Tijdens de rust werd Landry Monni bij de Noord-Amsterdammers ingebracht. Hij kon vanwege griep deze week niet starten en was als invaller direct enorm belangrijk. Amper vijf minuten in de tweede helft stelde hij Van Ankeren in staat de stand gelijk te trekken. Kadoelen pakte direct door en kwam vrij snel daarna zelfs aan de leiding. Een uithaal van Sergio Vlijter liet doelman Abdel El Gourari kansloos: 1-2.

In de jacht op de gelijkmaker ging Zeeburgia steeds meer naar voren drukken. De grootste kans was voor Jorden Verdonk: zijn kopbal werd net over de lat getikt. Door de aanvalsdrang van de thuisploeg kwam er voor Kadoelen veel ruimte te liggen om toe te slaan. Dave Dekker stuurde Vlijter alleen op doelman El Gourari af en zijn stift eindigde aan de verkeerde kant van de paal.

De bezoekers gingen slordig om met de kansen en zagen de vierdeklasser op fraaie wijze op gelijke hoogte komen. Een snoeiharde uithaal van Foeaman verdween via de binnenkant van de paal in het net: 2-2. In de laatste tien minuten zochten beide ploegen naar de overwinningen, maar door slordigheid en vermoeidheid werden de kansen om zeep geholpen.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto John Beckman

Send this to a friend