Zeeburgia zet goede stap

Zeeburgia staat met een half been in de volgende ronde van de nacompetitie. Vandaag werd uit bij SEW met 2-4 gewonnen. Het moet wel erg raar lopen wil de ploeg van Mike Kolf niet verder gaan in de play-offs. Volgende tegenstander zal hoogstwaarschijnlijk Concordia worden dat vandaag met 1-3 won bij ZAP.

Zeeburgia was vandaag de betere ploeg en had niet veel te dulden van tegenstander SEW. In de eerste helft vertaalde zich dat in twee doelpunten. In de 6e minuut tekende Jeffrey Apau voor de 0-1 en in de 40e minuut was het Nabil el Gourari, bijgenaamd ‘Pietje’, die voor de 0-2 zorgde. Met deze stand werd er gerust.

Na rust ging Zeeburgia door met aanvallen en in de 50e minuut tekende Dani voor de 0-3. Om de overwinning helemaal veilig te stellen zorgde Roy Hardenberg in de 70e minuut voor de 0-4. Daarna deed Zeeburgia wat het niet moest doen. De buit was binnen en de spelers gingen er iets te makkelijk over te denken. Noem het arrogantie of nonchalance, de tegenstander kreeg er lucht van en kwam ineens gevaarlijk dichtbij. In het laatste deel van de wedstrijd kon SEW dan ook nog twee keer scoren en mogen ze een zeer kleine hoop houden dat ze volgende week in Amsterdam nog kunnen stunten. 2-4 was de eindstand.

Trainer Mike Kolf van Zeeburgia was vooral verbolgen over de laatste 20 minuten.
Kolf:’Na de 0-4 gingen we andere dingen doen dan we hadden afgesproken. Als we gewoon onze taken hadden blijven uitvoeren had het misschien wel 0-6 of 0-7 kunnen worden, nu krijgen we nog twee goals tegen, onbegrijpelijk.’

Over het eerste deel van de wedstrijd was Kolf wel tevreden.
Kolf:’We hadden ons goed voorbereid en wisten hun sterke punten te neutraliseren, daar hadden ze geen antwoord op. Volgende week gaan we gewoon beginnen alsof het 0-0 staat. Elke goal die we maken is voor hun dodelijk. Ik ga er vanuit dat we doorgaan naar de volgende ronde.’

Mike Kolf is dus vastbesloten om te promoveren naar de 1e klasse. Volgende kan de eerste stap gezet worden in de terugwedstrijd tegen SEW. De trainer zal concentratie tot de 90ste minuut eisen, dat is zeker.

Foto’s: António J. Dias de Oliveira