Foto Jeroen de Kock: Reda Achkari

Zeeburgia ziet rood tijdens competitiestart: “Zo krijgen wij een verkeerd imago”

Twee wedstrijden gespeeld, vier rode kaarten. En tot grote ergernis van Zeeburgia-trainer Reda Achkari waren twee van die kaarten voor praten. Maatregelen zullen volgen bij de zondag eersteklasser. “Of het nou terecht is of niet: er wordt hierdoor een verkeerd beeld van ons geschetst.”

German Gotschin (tegen AFC’34) en afgelopen weekend Ismael Moesafier (bij DEM) konden hun emoties niet in bedwang houden en kregen rode kaarten voor commentaar op de arbitrage. Achkari is duidelijk en wil dat niet meer zien bij zijn ploeg. “Bij mijn aantreden heb ik al gezegd dat wij ons met het voetbal bezig moeten houden. Ik kan het wel begrijpen, zeker bij Moesafier (onterecht buitenspel, red.) had ik dezelfde reactie, maar alsnog moet je jezelf inhouden tegen de scheidsrechter. Ik hou daar niet van. De eerstvolgende die twee keer geel krijgt voor praten, krijgt er van ons een schorsing bovenop.”

De schorsing van Massin El Azzouzi, na vermeend natrappen tegen AFC’34, viel mee: één wedstrijd. “Ik heb de beelden gezien en daar blijkt nergens uit dat hij natrapt. Massin landde ongelukkig op zijn been.” Alleen de rode kaart van Javier Martina, zondag op bezoek bij DEM, was volgens Achkari terecht. “Hij werd bij zijn ballen gegrepen en deelde als reactie een stoot uit.” De oud-prof kreeg vijf wedstrijden schorsing. De club ging daar niet tegen in beroep.

De oefenmeester is zich ervan bewust dat de rode kaarten het imago van de club schaden. “Of het nou terecht is of niet: het is heel vervelend dat er nu zo’n beeld wordt geschetst. Het brengt een imago met zich mee dat niet recht doet aan het sportieve spel van ons. Op deze manier kom je altijd het veld op met een 1-0 achterstand. Daar moeten we echt iets aan doen.”

Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)