Home / Algemeen / Zeer dubieuze rode kaarten Zeeburgia bij nederlaag tegen Alphense Boys
Foto website Alphense Boys: Jurgen Belfort krijgt de rode kaart na een overtreding die hij niet gemaakt zou hebben

Zeer dubieuze rode kaarten Zeeburgia bij nederlaag tegen Alphense Boys

Zondag eersteklasser Zeeburgia staat na drie wedstrijden nog steeds op nul punten. De ploeg van Reda Achkari verloor met 3-0 van Alphense Boys. Allerminst verrassend was dat niet gezien het wedstrijdbeeld omdat Zeeburgia het duel met slechts negen man moest eindigen na twee rode kaarten.

Na iets meer dan een half uur stond het nog 0-0. Dat was niet zo opmerkelijk, wel dat Zeeburgia op dat moment nog maar met negen spelers op het veld stond. In een paar minuten tijd konden zowel doelman Jurgen Belfort als Donny Day van scheidsrechter Mohammed inrukken. Daarna was het geen wedstrijd meer en werd het slechts 3-0 voor de thuisploeg.

Foto website Alphense Boys: Jurgen Belfort krijgt de rode kaart na een overtreding die hij niet gemaakt zou hebben
Foto website Alphense Boys: Jurgen Belfort krijgt de rode kaart na een overtreding die hij niet gemaakt zou hebben

Doelman Belfort kreeg rood omdat hij een overtreding gemaakt zou hebben op Patrick Krop die in scoringspositie stond. Scheidsrechter Mohammes twijfelde lang over wie de overtreding begaan zou hebben. Volgens bestuurslid technische zaken Alain Munoz was het niet Belfort die de overtreding had begaan. De pas 18-jarige Abe Molewijk nam de plaats onder de lat in.

Nog geen twee minuten later kon ook Donny Day vertrekken. Hij zou tegen arbiter Mohammed een wel heel heftig scheldwoord (‘kanker’) hebben gebruikt. Day beweerde bij hoog en bij laag dat hij niets van die lading had geroepen. Ondanks de numerieke minderheid bleef Zeeburgia voetballen en verdiende het alle lof voor de sportieve manier waarop het bleef spelen.

Foto website Alphense Boys: Sjors Lankhaar (r) wordt gefeliciteerd na de openingstreffer
Foto website Alphense Boys: Sjors Lankhaar (r) wordt gefeliciteerd na de openingstreffer

Pas drie minuten na rust moest het uiteindelijk bezwijken voor de overtal van Alphense Boys. Sjors Lankhaar zorgde van dichtbij voor de 1-0. Zeeburgia gaf niet op en was zelfs nog dichtbij de 1-1, maar doelman Menno de Jong trad reddend op voor de thuisploeg.

In de slotfase waren de krachten op van Zeeburgia. Pas acht minuten voor tijd viel de tweede treffer. Joey Mantjes maakte de 2-0. Een vrije trap van Patrick Krop zorgde uiteindelijk voor de 3-0 eindstand.

Munoz: “Wij hebben beelden en we horen duidelijk dat Donny Day niets gezegd heeft in die trant en die rode kaart voor Belfort was echt niet voor hem, maar voor Fouzi Ben. Al vond ik het niet eens een rode kaart waard. De scheidsrechter wilde na afloop ook de beelden zien en liet weten dat hij er misschien wel had naast gezeten. We wachten nu de straf van de tuchtcommissie af en zullen dan intern bespreken wat we gaan doen en of we er tegen in beroep zullen gaan.”

Het Amsterdamsche Voetbal zal i n de loop van de dag beelden van deze wedstrijd op har website tonen. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.

Foto’s website Alphense Boys

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)