Zeer kostbare overwinning hekkensluiter Buiksloot op Pancratius

Buiksloot heeft zijn tweede overwinning in de zondag tweede klasse B behaald. De hekkensluiter won knap met 2-1 van nummer vier Pancratius. Hierdoor deelt de ploeg van Brian Tevreden nu de laatste plaats met De Meteoor.

Vanaf het beginsignaal waren de bedoelingen van Buiksloot duidelijk. Het zocht nadrukkelijk de aanval en al na vijf minuten was het raak. Uit een steekbal van Jerrel Fraenk schoot Bakary Jobe met een harde knal de bal hoog in het dak van het doel. Een paar minuten daarna was er bijna de 2-0 in een zelfde scenario, alleen miste Jobe deze kans. Na een kwartier kreeg Buiksloot weer een mogelijkheid om te scoren, maar een gekraakt schot van aanvoerder Jonathan Gefferie ging net over de lat.

Na het stormachtige offensief van de thuisclub kwam Pancratius in de twinstigste minuut dicht bij de gelijkmaker. Na een actie van Justin Ruijter trof Ralf Fenne de buitenkant van de paal. De gasten probeerden daarna grip op de wedstrijd te krijgen, maar het hard werkende Buiksloot knokt zich naar de rust met een 1-0 voorsprong. In de eerste minuut van de tweede helft kreeg Pancratius-invaller Anouar Boussatta na een slordige uittrap van Buiksloot-doelman Donmez een mogelijkheid, maar hij schoot over.

Buiksloot - Pancratius

Na een uur spelen kwam Pancratius alsnog op gelijke hoogte. Verdediger Justin Ruijter kopte een hoekschop hard in de touwen. De gasten hadden daarna een overwicht, maar de ploeg van Bart Jansen was te slordig in de opbouw. Buiksloot kwam hierdoor weer in de wedstrijd en nam een kwartier voor tijd weer de leiding. Na een lange bal vanuit het middenveld is de communicatie bij Pancratius achterin hopeloos, waardoor doelman Rogier Schrama de bal ongelukkig in de voeten van Buiksloot-aanvaller Jerrel Fraenk schoot. Met een prachtige boogbal maakte hij hier optimaal gebruik van en zette Buiksloot op 2-1.

De laatste tien minuten probeerden beiden teams nog van alles. Pancratius ging met een paar afstandsschoten nog voor de gelijkmaker en Buiksloot was via een verraderlijk schot van Jerrel Fraenk nog dicht bij de 3-1. Het bleef bij 2-1, waarmee Buiksloot een zeer kostbare overwinning behaalde in de strijd onderin de zondag tweede klasse B.

“Een heerlijke zege, meer dan verdiend”, zei Buiksloot-trainer Brian Tevreden. “Eigenlijk hadden we al bij rust met 3-0 voor moeten staan, en maken we het ons moeilijk door dat te laten liggen. Niettemin hebben de jongens weer keihard geknokt en eindelijk zat het ons een keer mee.”

Pancratius-trainer Bart Jansen was teleurgesteld. “Een teleurstellende wedstrijd van mijn team. We laten de laatste weken onnodig punten liggen. Jet liep niet vandaag, al wil ik niks af doen aan de winst van Buiksloot. Die is volkomen verdiend. Als je die ploeg vandaag ziet spelen, begrijp ik niet dat dit team zo laag staat.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van zondag 2B.