Zeer pijnlijk verlies voor Amstelveen bij Hellas Sport in Zaandam

In de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen zich zelf een hele slechte dienst bewezen. De ploeg van Mark Kranendonk ging in Zaandam met 2-1 onderuit tegen laagvlieger Hellas Sport. Door de nederlaag komt er een einde aan een goede reeks van Amstelveen en zijn de degradatie zorgen weer heel groot geworden.

Aan de serie van vier wedstrijden op rij ongeslagen te zijn geweest is een eind gekomen bij Hellas Sport in Zaandam. De wedstrijd kwam pas goed los in het laatste kwartier. Een strafschop ,een vrije trap op rand doelgebied en toch nog een winnende vlak voor tijd. Met 2-1 verloren de groen-witte uit Amstelveen en zagen de concurrentie uitlopen.

Tolman 2

Op het hoofdveld van Hellas Sport was het moeilijk voetballen. De grasmat was verre van glad en beide ploegen hadden moeite om de bal rond te laten gaan. Hellas Sport was het meeste aan de bal en Amstelveen liet het toe. In de eerste 45 minuten voetbal waren er slechts drie hoogtepunten. De inzet van Dilshan Fong werd goed verwerkt door Arne Zitzke en ook de kans van Nils Berger was een prooi voor Zitzke. Aan de andere kant de mogelijkheid van Jacco Tolman, maar Lesley Dissel redde bekwaam. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in.

Na rust kwam Amstelveen wat meer aan de bal en creëerde kleine kansjes, maar de counters van Hellas Sport bleven een bron van aandacht. Pas in het laatste kwartier brandde de wedstrijd los. Een inzet van Mounir Raji werd geblokt door Michael Coster, maar scheidsrechter van Waveren zag er een overtreding in en wees naar de stip. Iwan Axwijk wist dit cadeautje te verzilveren en schoot Hellas Sport naar een 1-0 voorsprong.

1

Zes minuten later de commotie aan de andere kant. Lesley Dissel pakte twee keer de bal op en Amstelveen kreeg een indirecte vrije trap op rand doelgebied. vijftien spelers op de doellijn en een hoop geduw en getrek, maar Michael Coster schoot laag en hard in en de gelijkmaker was een feit. Amstelveen dacht vleugels te krijgen, maar kwam vlak voor tijd toch weer op achterstand. Cedric Bergen zag en vond het gaatje en schoot Hellas Sport naar de overwinning.

juichen Hellas

Mark Kranendonk: “De teleurstelling is groot natuurlijk na verlies bij Hellas Sport. Twee ploegen die te bang waren om fouten te maken. Dit moet een incident zijn na 4 goede weken. Wij hebben voldoende vertrouwen voor de laatste 7 wedstrijden. Niveau in balbezit moet beter en dan moet het goed komen. Zaterdag 21 maart moeten we het dan maar doen tegen AFC

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek