Home / Algemeen / Zeer vermakelijke topper tussen Abcoude en SCH’44 kent geen winnaar

Zeer vermakelijke topper tussen Abcoude en SCH’44 kent geen winnaar

De strijd tussen de twee koploper uit de tweede klasse B tussen Abcoude en SCH’44 heeft geen winnaar opgeleverd (1-1). Abcoude had na rust meer aanspraak op een zege, maar kwam ook een aantal keren goed weg. AGB profiteerde optimaal en is nu de nieuwe koploper. Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Beide ploegen toonden het publiek een zeer vermakelijk duel. Goed voetbal, veel kansen en een enorme dosis strijd. De strijd om de koppositie had alles wat een wedstrijd nodig het aanzien meer dan waard maakt.Al na een minuut kreeg topscorer Martijn Groen op aangeven van Jendro Halman de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Aan de andere kant leverde de eerste mogelijkheid ook gelijk een treffer op. De voorzet van Sander Tervoort werd door Joey van Bemmel keurig tegendraads ingekopt (0-1). Doelman Jeffrey IJmker was kansloos.

Foto Rab Baarda | Martijn Groen in duel met Ivo Roest
Foto Rab Baarda | Martijn Groen in duel met Ivo Roest

Het gaf de wedstrijd nog meer cachet. Abcoude dat het moeilijk had in het eerste kwartier zag na een combinatie van Halman en Rodney Bel bijna op gelijke hoogte komen toen Sjoerd Vlasman zijn eigen keeper bijna verschalkte. We hadden toen pas acht minuten gespeeld.

De kansen bleven zich opstapelen in de eerste helft. Hugo Peters zag zijn schot namens SCH’44 net naast gaan en een vrije trap van Van Bemmel eindigde op de lat. Abcoude liet zich ook niet onbetuigd en zag Meno Bosch uit een passe van Capello op de lat koppen. Tien minuten voor rust was het wel raak voor de ploeg van Ton Bras. Nils Peters tastte mis op een pass van Martijn Groen en Capello kon alleen op Nick Mansveld af. De aanvaller faalde niet en zorgde voor de verdiende 1-1 ruststand.

20161113-abcoude-sch44-rob-baarda-mitch-maas-en-tobias-van-kralingen

Na rust was het iets minder spectaculair al begon Abcoude zeer dreigend met een kans voor Capello en twee kopballen van Martijn Groen. De gasten leunde iets meer achterover en liet Abcoude het spel maken. Toch bleven er kansen komen aan beide kanten. Niek Remijn miste voor de thuisclub en aan de andere kant moest IJmker een kopbal van Mitch Maas overtikken. Van Bemmel raakt uit een vrije trap de lat en zo ontsnapte Abcoude.

Ook in de slotfase, waarin vooral SCH’44 vrede leek te hebben met een puntendeling, kreeg Martijn Groen nog een kopkans uit een vrije trap van Halman. Ver in blessuretijd kopte Peters nog op zijn eigen lat en zo ontsnapte de ploeg uit Harmelen aan een nederlaag.

Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting van onze wedstrijd van de week. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Rob Baarda