Home / Algemeen / Zege Legmeervogels niet voldoende voor periodetitel

Zege Legmeervogels niet voldoende voor periodetitel

Legmeervogels is, ondanks een 3-0 overwinning op United/DAVO, geen periodekampioen geworden. Doordat Hoofddorp haar wedstrijd ook wist te winnen ging het elftal van Jimmy Simons er met de prijs vandoor. Legmeervogels staat door de zege op United/DAVO inmiddels op de vijfde plek en doet het als promovendus uitstekend in zondag 2B.

Ondanks de volgens Honsbeek erg matige grasmat, vanuit de tribune viel het alleszins mee, had de thuisploeg weinig problemen met United/DAVO. Na een afwachtende start pakte Legmeervogels snel het initiatief en was vooral via de zijkanten gevaarlijk. Flankspelers Laurens van der Greft en Lulinho Martins braken regelmatig door de defensie van de bezoekers. Lulinho met behendigheid en snelheid, Van der Greft voornamelijk op kracht.

LMV-United Davo 03

Ruim een kwartier voor rust gebruikte Van der Greft goed zijn lichaam, zette verdediger Santino Nelissen opzij en sprintte met de bal aan de voet op het doel af. Zelf schieten of voorgeven, het kon alletwee. De aanvaller koos voor het laatste, de pass op Jordy de Groot was loepzuiver. De clubtopscorer kon het leer simpel binnentikken. Tien minuten later besloot Van der Greft, nu vanaf de linkerkant, het ditmaal zelf te doen. Zichzelf goed vrijgespeeld mikte de spits met een lage schuiver precies doeltreffend in de rechter benedenhoek.

Honsbeek weggestuurd na commentaar op de scheidsrechter

Na de pauze gaf United/Davo iets meer tegengas. Doelman Joey vd Wal moest een paar maal handelend optreden. Aan de andere kant kreeg Legmeervogels gigantische kansen de zaak definitief te beslissen. Oog in oog met de uitstekende reagerende Hofman faalde het eerder genoemde trio van de thuisclub opzichtig. Een kwartier voor tijd viel alsnog de 3-0. Jordy de Groot glipte op snelheid langs zijn tegenstander, zijn voorzet was een prooi voor Alex Muller. Snoeihard knalde de middenvelder raak. Na afloop steeg de spanning in het Uithoornse kamp. VVIJ-Hoofddorp was 14.30 uur begonnen, rond half vijf bleek dat niet Legmeervogels maar Hoofddorp na de 0-1 in IJsselstein de tweede periodetitel had binnengesleept.

Verslag Klaas Leegwarter
Foto’s Jaap Maars
Met dank aan Voetbal in Aalsmeer

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)