Na zege op DCG is er bij Abcoude sprake van een ‘Bras effect’

In de zondag tweede klasse B is de spanning onderin om te snijden. Abcoude lijkt na de 5-1 zege op DCG de aansluiting bij de middenmoot te hebben gevonden, maar veilig is het nog lang niet. Na de afstraffing geldt dat inmiddels ook voor DCG.

“Een Bras effect? Dat zeg ik natuurlijk niet over mezelf, maar het lijkt er wel een beetje op nu we dertien punten uit vijf wedstrijden hebben gehaald”, zegt Ton Bras die het stokje in februari overnam van Joey van Leijenhorst. “We hebben alleen tegen VVA/Spartaan gelijk gespeeld en de rest gewonnen, dan groeit natuurijk ook het vertrouwen en dat is duidelijk te zien aan de ploeg. Vandaag hadden we uiteindelijk ook wel met 10-1 kunnen winnen, want na rust heb ik DCG niet meer gezien.”

Foto Mario Wormhoudt: Thom Leenen (r) in duel met Kwame Chan Jong Chu
Foto Mario Wormhoudt: Thom Leenen (r) in duel met Gioney Capello

DCG kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Burak Bulduk. In een evenwichtige eerste helft was DCG de iets betere van de twee, maar deed het zich zelf uiteindelijk de das om. Finn van der Velden: “Alle doelpunten die we weg geven zijn persoonlijke fouten. Na de voorsprong krijgen we een zwabber schot (Nabil Amanpour, red.) om ons oren waarvan ik denk dat de keeper (Desmond van der Moot, red.) hem wel kon hebben. Het lijkt wel als of we niet met tegenslagen om kunnen gaan. We zijn gewoon niet scherp meer de laatste tijd.”

Foto Mario Wormhoudt: Finn van der Velden (l) in ene gevecht om de bal met Martijn Groen
Foto Mario Wormhoudt: Finn van der Velden (l) in een gevecht om de bal met Martijn Groen

Na de 1-1 van Amankour sloeg Abcoude na rust pas echt toe. Niek Remijn miste na rust eerst nog een opgelegde kans, maar vijf minuten na de hervatting was het wel 2-1 door een eigen doelpunt. Die klap kwam DCG helemaal niet meer te boven. Binnen tien minuten was het 3-1 door Remijn en Martijn Groen bepaalde met twee treffers de eindstand op 5-1.

Abcoude DCG

Vor DCG worden het zware weken, maar Van der Velden ziet het allemaal positief in. “We hebben kwaliteit genoeg. Het moet alleen meer gaan leven bij ons. De onderste ploegen komen dichterbij dus we moeten wel aan de bak.” Hoe anders is het verhaal bij Abcoude, de ploeg die nu zelfs bovenaan staat in de derde periode. Bras: “We richten ons nog steeds op handhaving. We hebben gelukkig de aansluiting gevonden en met een schuin oog kijk ik naar de periodestand, mar dat heeft zeker geen prioriteit.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)