Zege op Pancratius levert ZSGOWMS periodetitel op

ZSGO/WMS heeft in de zondag tweede klasse B de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van Rob Rijnink verzekerde zich met een 2-1 overwinning op Pancratius van de eerste periodetitel. In een matige wedstrijd eindigden beide ploegen met tien man.

Het was in de openingsfase vooral aftasten voor beide ploegen. ZSGO/WMS had weliswaar het meeste balbezit, tot kansen leidde dit echter niet voor de thuisploeg. Alle pogingen van de thuisploeg gingen over en/of naast. Pancratius kon haar schoten wel tussen de palen krijgen, maar Randy Sanches trad twee keer handelend op bij inzetten van Ralf Fenne. Een keer was hij geklopt, alleen werd het doelpunt van Joey van Lemmeren afgekeurd wegens buitenspel.

ZSGOWMS - Pancratius

Beide ploegen leken zonder doelpunten de kleedkamers op te zoeken voor de rust, totdat daar in de derde minuut van de blessuretijd verandering in werd gebracht. Na een scherpe steekpass ging Shanon Schet alleen op het Badhoevedorpse doel af, maar voordat hij kon schieten werd de vleugelaanvaller van achteren neergehaald door Nayshel Marchena. De verdediger moest met rood alvast de kleedkamers opzoeken en vanaf elf meter bepaalde Zohair Chiddi de ruststand op 1-0.

Na tien minuten in de tweede helft had ZSGO/WMS de wedstrijd kunnen beslissen. Younes Makraou dook na een wippertje van Chiddi vrij op voor doelman Donny Kool, maar zijn lob was te zwak. Enkele minuten later viel de tweede treffer wel. Schet brak door en legde rustig af op Makraou, die deze keer wel trefzeker was: 2-0.

Het duurde echter niet lang voordat Pancratius weer terug in de wedstrijd was. Nog geen twee minuten na de 2-0 prikte Lionel Grootfaam een vrije trap in de kruising, buiten het bereik van doelman Randy Sanches. De gasten probeerden hierna door te drukken, maar slaagden hier niet in. De enkele mogelijkheden waren niet gevaarlijk genoeg voor Sanches.

Voetballend was het van beide kanten heel slordig naarmate de wedstrijd vorderde. Uiteindelijk moest ook ZSGO/WMS de wedstrijd met tien man afmaken door een directe rode kaart voor invaller Jayson Sambo, die met gestrekt been inkwam op de enkel van Earvin Codfried. Aan de 2-1 voorsprong veranderde echter niets meer, waardoor bij ZSGO/WMS het feest gevierd kon worden.

Het was dubbel feest toen bekend werd dat achtervolgers Legmeervogels, SCH ’44 en Kampong alle drie punten verspeelden. Daarmee hebben de Amsterdammers nu een kleine voorsprong van drie punten te pakken. Pancratius blijft met een achtste plaats in de middenmoot staan.