JOS Watergraafsmeer - OFC

Zege voor JOS Watergraafsmeer op HSC ’21 in midweekse speelronde

Deze week is er een midweekse speelronde in de Tweede en Derde Divisie. Op Sportpark Drieburg ontving JOS Watergraafsmeer HSC’21 uit Haaksbergen. De tegenstander zal een zure terugrit hebben, want JOS Watergraafsmeer won met 1-0. Terwijl het voor de bezoekers niet gek was geweest als er een punt was meegenomen.

Aan het begin van de partij werd duidelijk dat HSC’21 deze woensdag aanvallende intenties had. De thuisploeg werd enigszins teruggedrongen. In balbezit werd JOS onder druk gezet. Dit leverde HSC’21 een mogelijkheid op. De verdediger van JOS werd onder druk gezet en verspeelde de bal. Hierdoor kon HSC-aanvaller Cenk Uguz ermee vandoor. Hij stoomde op richting goalie Rene de Jong. Uguz werd echter onschadelijk gemaakt, waardoor de kans verkeken was, terwijl daar voor de bezoekers meer in zat. Gedurende de eerste helft kwam JOS meer uit z’n schulp. De ploeg van trainer Cor ten Bosch trok ten aanval en kreeg meerdere kansjes. Zo waren de buitenspelers dreigend, terwijl de aanval ook via het middenveld werd gezocht. Voor rust kreeg HSC ook nog een kans, toen linksback Ediz Moldur opstoomde. Hij kwam oog in oog met keeper De Jong, maar Moldur schoot zijn inzet langs de (voor hem) verkeerde kant van de paal.

Vijf minuten was de tweede helft oud toen de Amsterdammers een vrije trap op de helft van HSC kregen. De bal werd voorgegeven en binnen gekopt door Hanne Hagary, waardoor JOS met 1-0 aan de leiding ging. Het tweede bedrijf ging op en neer en werd veel op het middenveld uitgevochten. Wel begon HSC meer aan te dringen naarmate de tijd verstreek. Yannick de Vries nam het doel van JOS meermaals onder vuur. Eenmaal redde De Jong, terwijl de tweede keer de bal tegen de buitenkant van de paal dwarrelde. De verdedigers van JOS hielden stand, terwijl de Haaksbergers zich met steeds meer spelers meldden bij dode spelmomenten. In de slotfase stonden bijna alle spelers in het Amsterdamse strafschopgebied en werd het nog gevaarlijk. De 1-0 bleef op het scorebord staan en na 90 minuten kon JOS Watergraafsmeer drie punten bijschrijven.

Komend weekend gaat JOS Watergraafsmeer op bezoek bij OSS ’20, dat op dit moment één plekje hoger op de ranglijst staat met twee punten meer. Bekijk hier de stand en het programma in de Derde Divisie zondag

Archieffoto: Mario Wormhoudt