Home / Algemeen / Zegereeks Pancratius stopt bij Elinkwijk

Zegereeks Pancratius stopt bij Elinkwijk

Vijf wedstrijden op rij wist Pancratius in de zondag tweede klasse B te winnen. Het bracht de ploeg van Bart Jansen naar een vierde plaats, maar die zegereeks is tegen Elinkwijk ten einde gekomen. In Utrecht verloor Pancratius met 2-0 van de concurrent.

“Wij hadden natuurlijk gehoopt deze lijn door te zetten”, zegt Jansen over de beëindigde zegereeks. “Deze nederlaag komt wel even aan. Helemaal omdat we goed meedoen in de tweede periode en het ook nog tegen een directe concurrent is. Dat maakt het pijnlijker.”

Elinkwijk - Pancratius

Over de openingsfase van zijn ploeg had de oefenmeester weinig te klagen. Via Ralf Fenne en Jean-Pierre Kerkeboom waren de eerste mogelijkheden voor de gasten. “Na tien minuten had ik er best een goed gevoel over. Daarom kwam de 1-0 achterstand voor mij ook als een verrassing.” Vrijwel uit het niets was het namelijk Elinkwijk dat de score opende door een treffer van Eser Ozkilit na een half uur spelen.

Toen Pancratius na de rust besloot te drukken op zoek naar de gelijkmaker, had Lionel Grootfaam die 1-1 op zijn schoen. Hij kon alleen op de doelman af, maar schoof de bal naast. Vlak voor tijd maakte Maurits de Baar aan alle onzekerheid een eind door de eindstand op 2-0 te bepalen in het voordeel van de Utrechters.

Elinkwijk - Pancratius

“Het is balen”, aldus Jansen. “Het was een gelijk opgaande wedstrijd op een zwaar en lastig bespeelbaar grasveld. Daar hadden we allebei last van, zij misschien iets minder dan wij. Je loopt wel eens tegen een nederlaag aan en dat was vandaag helaas het geval. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat wij weer zo’n zegereeks neer kunnen zetten.”

Door de nederlaag zakt Pancratius van de gedeeld vierde naar de vijfde plaats in de zondag tweede klasse B. De Badhoevedorpers hebben twaalf punten achterstand op de ongeslagen koploper Legmeervogels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s Elinkwijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)