Kai Meeuwsse

“Zeker eerste helft leek het wel de grote tegen de kleine jongens”

Zondagmiddag stond de Amsterdamse verhitte derby tussen SDZ en AGB op het programma. Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. SDZ kon dichtbij koploper De Zouaven blijven, terwijl AGB de punten nodig heeft om mee te blijven doen om de hoogste plekken. De wedstrijd vol spektakel eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Spektakel SDZ – AGB kent geen winnaar

Na afloop was SDZ-trainer Kai Meeuwsse niet blij over het spel dat zijn ploeg in de eerste helft op de mat legde. “Zeker in de eerste helft leek het wel op de grote tegen de kleine jongens”, begint de trainer. “We worden gewoon afgetroefd op basis van bluf, ze hebben gewoon vol in onze eigen tuin gescheten. Dat is erg zwak, ondanks dat we het gewend zijn om wedstrijden onder druk te spelen.”

Na de rode kaart van AGB-middenvelder Marouane Bensabouh kregen de bezoekers twee grote mogelijkheden. Terwijl ook SDZ-spits Tim Klaasen-Bos de paal raakte. Hij had de thuisploeg op voorsprong kunnen schieten. Direct na de mogelijkheid van de aanvaller moet doelman Mitchel Vincken ook handelend optreden. “Hoe kan het dat we eerst bijna scoren, maar dat de bal vijf seconden later aan de andere kant er bijna in ligt.”

In de rust had Meeuwsse aangegeven dat zijn spelers meer moesten gaan voetballen en niet meer de lange bal gaan hanteren. “Ik maande op rust, maar bij de tegentreffers gingen we toch in de fout. Bij de eerste goal lijden we balverlies en voordat de tweede valt, trekken we aan de noodrem.” Toch kwam SDZ vanuit een 0-2 achterstand nog op een 3-2 voorsprong. In de slotfase van het duel schoot Burak Bulduk nog de 3-3 tegen de touwen. Meeuwsse is ook zelfkritisch. “Misschien had ik er wel een aanvaller uit moeten halen en 4-3-2 moeten gaan spelen. Dat was een keuze geweest, maar achteraf is dat altijd makkelijk.”

Volgende week zondag gaat SDZ op bezoek bij Legmeervogels in Uithoorn. Klik hier voor de overige uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse.

Foto: Jos Spitteler.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ