Zekerheid voor degradatiekandidaten, maar ook nieuwe vragen

Waar de koplopers veelal balen dat er geen kampioenen worden uitgeroepen, zijn er ook clubs voor wie het stoppen van de competities goed uit zou kunnen pakken.

Bijvoorbeeld GeuzenMiddenmeer. De ploeg stond na zeventien wedstrijden met vier punten onderaan in Zaterdag 3b. Om een plek te stijgen, moest de ploeg van Van der Meulen 7 punten goedmaken op De Meer. Handhaving leek daarom ook een lastige opgave.

Zeeburgia had net wat meer uitzicht op handhaving, maar ook de club van Menno Willems kende een seizoen om snel te vergeten. Zeeburgia staat één na laatste in Zondag 2b en ook deze club is in gesprek over de toekomst. De club verwacht uiterlijk 14 april uitsluitsel te geven of ze volgend seizoen in de tweede of derde klasse actief zullen zijn. Afhankelijk van deze beslissing geeft hoofdtrainer Menno Willems aan daarna de keuze te maken over zijn eigen toekomst.  

Verder kende ook Purmersteijn een moeizaam seizoen. Het stond in de onderste regionen van de Hoofdklasse Zaterdag, maar de ploeg van Martin van Ophuizen had er nog alle vertrouwen in om zich veilig te spelen. Ophuizen vertelt: “Aan de ambitie van Purmersteijn verandert niets. Dit seizoen was inderdaad teleurstellend, maar dit seizoen zat gewoon alles tegen dat tegen kon zitten. Echter hebben we na de winter al het moeilijkste deel van het programma gehad en hadden we nu tegen de onderste negen gehoopt vol gas te geven. Uiteindelijk is het jammer dat het zo tot een einde is gekomen. We willen het liefst gewoon lekker voetballen en daarbij blijft de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen. Het enige fijne is dat we nu de zekerheid hebben dat we volgend seizoen op dit niveau spelen en dat is handig om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen.”

Overschrijving, schorsingen en lege plekken: dit zijn de gevolgen

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!