Zelfs met tien man is OFC te sterk voor DEM

OFC is in de eerste klasse A gestegen naar  de derde plaats op de ranglijst. DE ploeg van Imdat Ilguy won met 5-0 van DEM en dat terwijl het na veertig seconden al met een man minder stond omdat Jermano Lofosang de rode kaart kreeg. Rachid El Yaghmouri scoorde twee keer.

OFC-DEM 5-0 (2-0) 15 d2c 2014 (2 van 2)

Trainer Imdat Ilguy: “Ja de machine gaat lopen. Zelfs met tien man” Na precies veertig seconden kon linksback Jermano Lofosang naar de kant. Vanaf de aftrap was er de eerste kans voor de ploeg uit Oostzaan. Rachid El Yaghmouri werd gestuit en na een verre uittrap van de doelman was daar ineens een grote kans voor DEM. Lofosang raakte de aanvaller net buiten het zestienmetergebied. Een scoringskans werd DEM ontnomen en dus volgde de rode kaart. Ilguy: “Gelukkig werd het geen penalty want anders is het allemaal wel heel zwaar bestraft.” De vrije trap leverde de ploeg uit beverwijk geen treffer op.

OFC-DEM 5-0 (2-0) 15 d2c 2014 (1 van 2)

De ploeg van René Bouma kroop meer uit haar schulp en dat gaf OFC de nodige ruimte . De kansen regen zich aaneen. Het leverde slechts twee treffers op. El Yaghmouri en Bensabouh scoorden maar Jonathan Richard, Yaghmouri en Linger faalde ook oog in oog met de Beverwijkse doelman.

Na de hervatting zorgde  Chelton Linger voor de derde treffer voor de thuisploeg. Toen DEM vervolgens ook met tien man kwam te staan na een domme overtreding rond de middenlijn kon Ilguy rustig achterover leunen.

Sterk

Invaller Dave Hertog (4-0) en wederom Yaghmouri zorgden voor de 5-0 eindstand. Door de nederlagen van De Meern, AFC’34 en De Foresters klimt OFC zelfs naar de derde plaats op de ranglijst. Ilguy: “ Vijf weken geleden stonde we nog op een gedeelde laatste plaats. Het kan dus snel gaan. Die zeven punten achterstand op koploper JOS Watergraafsmeer mogen dus ook niet onoverkomelijk zijn.”

Rachid

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Rob Beense 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!