Home / Algemeen / Zes goals Teuling bij CTO-De dijk

Zes goals Teuling bij CTO-De dijk

Vierdeklasser CTO 70 ging de bekerwedstrijd op sportpark ‘De Hoop’ tegen eersteklasser de Dijk in met goede hoop. ‘Het doel was een stunt’, zo zei Dave Seegers, trainer van CTO 70. Er was van deze hoop na een half uur spelen echter weinig over, toen de Dijk al 0-3 voorstond. De uitslag zou uiteindelijk 2-8 worden.

De Dijk zette vanaf de eerste minuut de toon in het duel met een paar goede acties van Chakib Tayeb via de linkerflank. Na een klein kwartier eindigde een doelpoging van de Dijk in een corner, die na wat gerommel in het strafschopgebied van CTO tegen de netten werd gevolleerd door spits Frenk Teuling van De Dijk. Het zou een productieve middag worden voor de jong spits van de Dijk, want CTO keeper Dave Moen kon nog wel redding bieden op pogingen van Mostapha el Aamrani en Chakib Tayeb, maar moest binnen 10 minuten na de eerste goal, alweer de tweede goal van Teuling incasseren. 0-2

Na de 0-2 kwam CTO wat beter in de wedstrijd en kwam wat meer van de eigen helft af, tot echt grote kansen leidde dit echter niet. De Dijk bleef ondertussen verzorgd voetbal spelen en el Aamrani dook meerdere malen alleen op voor de keeper, maar wist niet zorgvuldig om te springen met zijn kansen. Teuling bewees dit wel te kunnen door binnen vijf minuten zijn derde en vierde goal te scoren en zo eigenhandig de Dijk een 0-4 voorsprong bezorgde. ‘Het is natuurlijk altijd lekker om zelf te scoren, maar de jongens ondersteunen me gewoon erg goed’, analyseerde Teuling na de wedstrijd. CTO deed vervolgens nog wat terug want nog geen minuut na de 0-4 nam spits Dennis van Bree een lange bal knap aan met de borst en schoot de 1-4 binnen. CTO kreeg weer even de hoop op een stunt terug, maar het was wederom Teuling, die voor de rust nog zijn vijfde treffer binnenschoot en de ruststand op 1-5 bracht.

Na de rust verslapte de concentratie wat bij de Dijk en kwam CTO steeds wat beter in de wedstrijd, alhoewel de Dijk toch gevaarlijk bleef via de vleugels. Allereerst was het nog Teuling die voor zijn zesde en laatste treffer tekende. Na deze treffer zakte de Dijk een beetje weg en kreeg CTO toch een handje vol kansen. CTO ging echter iets te fanatiek de aanval in, waardoor het de deksel op de neus kreeg toen Terry Boné uit een counter wist te scoren, 1-7. De wedstrijd zou uiteindelijk met 2-8 eindigen, doordat Dennis van Bree nog eens wist te scoren voor CTO en Chakib Tayeb van De Dijk de bal in tweede instantie in de kruising schoot.

CTO trainer Dave Seegers was ondanks de ruime nederlaag optimistisch over het vertoonde spel: ‘Ik denk dat we vandaag goed hebben meegespeeld tegen een eersteklasser, we konden het conditioneel redelijk bijbenen en dat bied perspectief voor de toekomst. Daarnaast waren er ook nog een paar goals waarbij ik twijfelde of het geen buitenspel was, dan zou het misschien maar 5-2 geworden zijn.”  Collega trainer Coto was tevreden met het behaalde resultaat en hekelde slechts de onzorgvuldigheid in de afronding en deed de vermeende buitenspelgoals af als onbelangrijk.

Verslag Daan de Graaf

Send this to a friend