Zespuntenduel De Meer – SDZ is prooi voor de bezoekers

In januari werd het duel tussen De Meer en SDZ afgelast vanwege een bevroren veld. Nu kon er wel gevoetbald worden, al moest daarvoor wel uitgeweken worden. Het hoofdveld van De Meer ligt er erg slecht bij en wordt deze zomer vervangen door kunstgras. Maar aan de rand van veld 3 was het gezellig druk bij de degradatiekraker tussen De Meer en SDZ.

In de eerste helft was SDZ de bovenliggende partij. Al in de tweede minuut had de bal op de stip gekund toen Mike Olgers gevloerd werd voor Lex Dekker. Scheidsrechter Rob Wassink besloot De Meer het voordeel van de twijfel te geven. Het duurde even voordat er serieuze kansen te noteren vielen, maar na een kwartier was SDZ dicht bij de 0-1, met een kopbal van Cas Tang uit een corner. De Meer had moeite om wat te creëren. Zo wist Rivaldo Blijd de bal vanaf links wel goed voor te krijgen, maar was er niemand meegelopen om op doel te vuren. Even later was het raak voor SDZ. Een vrije trap van Tang draaide in, doelman Alex Guerra bleef staan en Max Dekker kon fraai binnen koppen. Daarna kroop De Meer wat uit zijn schulp en konden Blijd en Necati Delibasi op Tim Elmers af, maar beide keren was de doelman de winnaar. Vlak voor rust was het echter SDZ dat weer dicht in een doelpunt was. Na gestuntel van De Meer achterin kwam de bal voor de voeten van Everson Bazoer. Hij kon uithalen, maar met een knappe redding voorkwam Guerra de 0-2. Zo hield hij De Meer op de been voor de tweede helft.

Meteen na rust kreeg SDZ een goede mogelijkheid om alsnog de 0-2 te maken. Een voorzet van Dekker op Mike Olgers werd met één hand weggetikt door Guerra. In de rebound schoot Bazoer naast. SDZ bleef jagen en maakte vrij vlot als of zijn tweede goal. Bazoer kon scoren na een voorzet van Olgers van links. De vlag ging eerst nog omhoog, maar na overleg tussen scheidsrechter en grensrechter telde de goal toch. Vervolgens kregen de bezoekers een wat makkelijk gegeven penalty. Sammie Fiddani miste echter, via Guerra en de paal kwam de bal weer in het veld.

De Meer had dat kennelijk nodig om tot leven te komen en startte een offensief. Al snel moest Elmers in actie komen bij een poging van Blijd en even later raakte Delibasi de buitenkant van de paal. De beloning voor De Meer volgde tien minuten voor tijd, toen Jasper Santen de 1-2 in de verre hoek schoot.

Er volgden nog tien spannende minuten, waarin Dekker namens SDZ nog de lat raakte en De Meer jaagde op de gelijkmaker. Die viel echter niet meer. Degradatie lijkt daardoor nu al onafwendbaar. SDZ sluit juist weer aan bij de nacompetitieplekken en mag hopen op een langer verblijf in de eerste klasse.

Bekijk hier alle foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)