Zilvermeeuwen in een helft klaar met VVA/Spartaan

In de zondag tweede klasse B heeft VVA/Spartaan de laatste plaats overgenomen van FC Weesp. De ploeg van Petar Djenic verloor de uitwedstrijd bij Zilvermeeuwen met 4-0.

VVA/Spartaan begon dramatisch aan de wedstrijd op Sportpark Poelenburg. Al in de derde minuut van de wedstrijd was het Enzo Stroo die met een afstandsschot keeper Marcel Ons wist te passeren. VVA/Spartaan was daarna duidelijk aangeslagen en wist zich in de fase die volgde geen houding meer te geven. Hierdoor kon Zilvermeeuwen binnen mum van tijd de score verder uitbouwen.

ZilvermeeuwenSpartaan1Seijmour

Na een klein kwartier spelen was het opnieuw raak voor Zilvermeeuwen. Enzo Stroo werd keurig aangespeeld en kreeg een vrije doortocht richting het vijandelijke goal waarna hij voor de tweede keer die middag keeper Ons wist te passeren.

Al na 23 minuten wist Zilvermeeuwen de wedstrijd definitief te beslissen. Ons liet de bal los en het was Erkhan Guzan die optimaal van deze fout wist te profiteren en van dichtbij de 3-0 op het scorebord zette. De thuisploeg was oppermachtig en wisten elkaar in de eerste helft makkelijk te vinden. VVA/Spartaan probeerde de rug nog wel te rechten maar was simpelweg kansloos tegen het goede aanvalsspel van de thuisploeg. Het was dan ook niet verassend dat de score nog voor rust werd vergroot nadat opnieuw Enzo Stroo met een afstandsschot de malaise voor VVA/Spartaan wist te vergroten.

ZilvermeuwenSpartaanSeijmour2

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd en waren het de Zilvermeeuwen die heer en meester waren en het spel dicteerde. Toch sloop bij de Zaandammers de nonchalance in de ploeg en lukte de thuisploeg niet om de score nog verder uit te breiden. Doordat Weesp met 1-0 wist te winnen van NVC zakt VVA/Spartaan naar de laatste plaatst op de ranglijst en moet de ploeg van Petar Djenic de komende weken nog hard aan de bak om degradatie te voorkomen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Peter Seijmour