Zion Linger (Blauw-Wit Beursbengels) rekent af met Amstelveen

Als promovendus mag zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels zich gelijk opmaken voor de nacompetitie om door te stoten naar de eerste klasse. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent was met 1-3 te sterk voor laagvlieger Amstelveen.

De wedstrijd was amper begonnen toen de Amsterdammers het verschil al maakten. Zion Linger strafte een fout van de thuisploeg af en opende vroeg de score. Een klein kwartier later was de voorsprong zelfs verdubbeld. Opnieuw gaf Linger Amstelveen-doelman Alex Sacca geen schijn van kans.

Met een 0-2 achterstand op het scorebord kon Amstelveen aan de bak. De thuisploeg moest winnen om afscheid te kunnen nemen van een nacompetitieplek. Tien minuten na de tweede tegentreffer deed middenvelder Michael Coster iets terug: 1-2. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten opgaan, maar Amstelveen slaagde er niet in om op gelijke hoogte te komen.

De aanvallers van Blauw-Wit Beursbengels bleven erg gevaarlijk en een kwartier voor tijd werd het duel zelfs in het slot gegooid. Linger mocht door vanuit buitenspelpositie en bepaalde de eindstand op 1-3. Na de winnende treffer ontstond er een hoop tumult, waarbij de Amsterdammers verdediger Henkie Hassalbaink kwijtraakten door een rode kaart.

Amstelveen kon in de slotfase geen profijt halen uit het overtal en heeft door de nederlaag het ontlopen van de nacompetitie niet meer in eigen hand. De ploeg van Laurens ten Heuvel moet de laatste competitiewedstrijd winnen van OSV (dat al is uitgespeeld) en hopen dat concurrenten Arsenal en DVVA punten laten liggen. Blauw-Wit Beursbengels kan zich gaan concentreren op de andere nacompetitie, omdat zij de periodetitel overnemen van kampioen BOL.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!