Zohair Chiddi op zijn 23ste al toe aan zevende club: OFC

Zohair Chiddi speelt volgend jaar in het geel en zwart van OFC. De pas 23-jarige aanvaller komt over van DCG, waar hij het laatste half jaar actief was. Een profavontuur in Zweden mislukte en met OFC hoopt Chiddi weer de stap te kunnen maken.

Chiddi: “Ik zou graag weer de stap naar het betaalde voetbal maken. Maar van ‘moeten’ is momenteel geen sprake. Ik kon Zweden in het tweede elftal van Hacken gaan spelen maar dat was financieel niet aantrekkelijk genoeg. Ook moest ik dan bij mijn neef gaan wonen en ik wilde liever iets voor mezelf.”

Bij Hacken in Zweden kwam Chiddi niet in het eerste elftal
Bij Hacken in Zweden kwam Chiddi niet in het eerste elftal

Chiddi stapte na een half jaar Chabab in de zomer van 2013 in het vliegtuig naar Zweden. Bij Hacken slaagde hij niet om het eerste elftal te halen en dus maakte hij het seizoen af bij IV Warta. Chiddi: “ Dat is hoofdklasse niveau. Toen het seizoen daar afgelopen was ben ik terug gegaan naar Nederland waar ik het seizoen heb afgemaakt bij DCG. Daar kon ik blijven, maar wilde toch graag een stapje hoger spelen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het bij DCG echt fantastisch naar mijn zin heb gehad.”

Na een half jaar bij Quick 1888 in Nijmegen gespeeld te hebben keerde Chiddi terug naar Amsterdam
Na een half jaar bij Quick 1888 in Nijmegen gespeeld te hebben keerde Chiddi terug naar Amsterdam

Chiddi begon met voetballen bij AFC, waar hij het tot de A1 schopte. Via Nieuw West kwam hij in Nijmegen terecht bij Quick 1888. Studie en het verre reizen was niet meer te combineer en zo kwam Chiddi in de winter van 2012 bij Chabab terecht. Zeven clubs staan er, met OFC er bij, nu op zijn lijst. Best veel voor iemand van 23 jaar. Chiddi: “ Ik zie het niet als een nadeel. Ik heb dus ook vele trainers gehad en ik heb van allemaal wat geleerd.”

Foto boven John Beckman: Chiddi in actie namens Chabab

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)