Zondag 3C: Vier wedstrijden met grote belangen

Er staat een interessant weekend te wachten in de zondag derde klasse C. Zowel boven als onderaan de ranglijst treffen concurrenten elkaar in een rechtstreeks duel.

De meest in het oog springende wedstrijd is de derby tussen Diemen en Arsenal. Diemen mag toch wel de verrassing van dit seizoen worden genoemd. Het promoveerde vorig seizoen uit de vierde klasse en doet dit jaar gelijk mee om het kampioenschap. Diemen staat momenteel op vier punten achterstand van AGB en Arsenal, en laat dat nou net de tegenstanders van de aankomende weken zijn. De ploeg van Martin van Egmond is dus nog lang niet uitgeschakeld. Het bewees zichzelf afgelopen weekend wel een slechte dienst door gelijk te spelen tegen KDO (4-4). Voor Arsenal is deze wedstrijd de grootste horde op weg naar de titel. Als het zelf wint kan het in de leunstoel kijken naar de verrichtingen van medekoploper AGB, dat de komende weken een zwaar programma voor de boeg heeft.

Eerder dit seizoen eindigde Arsenal-Diemen in 3-0, mede dankzij een treffer van Melvin Holwijn (rechts)
Foto Jos Spitteler: Eerder dit seizoen eindigde Arsenal-Diemen in 3-0, mede dankzij een treffer van Melvin Holwijn

AGB treft deze week DSOV en krijgt volgende week dus te maken met Diemen. DSOV won zijn laatste zes wedstrijden en staat daardoor ook bovenaan in de derde periode. OSV en Arsenal maakten in de afgelopen weken al kennis met de formatie uit Vijfhuizen. Beide ploegen gingen onderuit tegen de ploeg die voor de winterstop nog degradatiekandidaat was. AGB weet dus wat het te wachten staat. De ploeg van Senel Cebar kan wel vertrouwen putten uit de laatste vijf wedstrijden waarin alleen puntverlies werd geleden tegen OSV (0-0).

AGB won vorige week eenvoudig van Hercules Zaandam (1-4) Foto Peter Seijmour
Foto Peter Seijmour: AGB won vorige week eenvoudig van Hercules Zaandam (1-4)

Dan nemen we een kijkje in de onderste regionen van de competitie. De Meteoor staat met 21 punten voorlopig op een veilige tiende plek. Bij een nederlaag tegen Zwanenburg, dat voorlaatste staat, komt het wel in de gevreesde degradatiezone terecht. De Meteoor liet het vorige week na om hier afstand van te nemen door te verliezen van het Ouderkerk van Don Guezen. Leuk detail: Guezen is komend seizoen trainer bij De Meteoor en deelde zijn nieuwe club een behoorlijke dreun uit. De Meteoor heeft nog een appeltje te schillen met Zwanenburg want de eerste wedstrijd ging met 3-1 verloren.

Kan Nolano Montblanc zijn ploeg bij de hand nemen tegen Zwanenburg? Foto John Beckman
Foto John Beckman: Kan Nolano Montblanc zijn elftal bij de hand nemen tegen Zwanenburg? 

Tot slot hebben we de derby tussen IVV en Buiksloot. Ook bij deze wedstrijd zijn de belangen groot. IVV staat laatste en moet absoluut winnen om niet verder in de problemen te raken. De ploeg van Charles Loots heeft alles nog in eigen hand want na Buiksloot wachten achtereenvolgens Hercules Zaandam, De Meteoor en Zwanenburg. Buiksloot is de laatste weken hopeloos uit vorm en slikte een aantal ruime nederlagen. Dit kan het niet gebruiken in de allesbeslissende fase van de competitie. Buiksloot degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en het zou een ramp zijn als het wederom af moet dalen.

Klik hier voor het complete programma en de stand van de zondag derde klasse C

Verslag: Maarten Daniëls

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!