Zonder respect geen voetbal

Veel voetbalclubs in Amsterdam en omstreken staan komend weekend stil bij het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Elders op deze site ziet u een overzicht van de bijeenkomsten bij de diverse clubs. Ook de KNVB is druk verwikkeld in de discussie. Met de actie ‘zonder respect geen voetbal’ vragen ze de verenigingen hoe we nu verder moeten.

Respect is meer dan een woord! Laat zien dat jij ook vóór sportiviteit en tégen geweld bent. De KNVB roept alle voetballers, verenigingen en supporters op om stil te staan bij wat er is gebeurd en om met elkaar in gesprek te gaan.

Dit weekend staat het voetbal stil bij de tragische gebeurtenis waarbij assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Iedereen is geschokt en leeft mee met de familie, vrienden en de vereniging.

De waarden en normen die we kennen en respecteren, zijn ver overschreden. Het is belangrijk om samen stil te staan bij wat er is gebeurd en om ons af te vragen: Hoe nu verder?

Het is tijd voor bezinning. Daarom ligt het amateurvoetbal dit weekend stil.

Want zonder respect, geen voetbal.

De KNVB kiest ervoor om de wedstrijden in het betaald voetbal door te laten gaan. Bij deze wedstrijden wordt collectief een minuut stilte in acht genomen en de spelers en arbiters dragen een rouwband. Op deze manier worden de herdenking en de stilte zichtbaar. Voor de spelers, het publiek op de tribunes en de kijkers thuis. Dat is waar het hier om gaat: dat we met elkaar stil zijn en met het hele voetbal laten zien dat dit nooit meer mag gebeuren.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 is in de landelijke dagbladen een poster te vinden. De KNVB wil hiermee gehoor geven aan de behoefte van voetballiefhebbers om te laten zien dat zij ook vinden dat er een grens is bereikt. De KNVB heeft talloze telefoontjes en emails ontvangen van allerlei mensen, die simpelweg wilden aangeven dat ze vinden dat het anders moet. Deze poster geeft iedereen de mogelijkheid dit ook aan de buitenwereld te laten zien. Daarnaast roept de KNVB alle voetballers, verenigingen en supporters op om stil te staan bij wat er is gebeurd en om met elkaar in gesprek te gaan. De bond nodigt iedereen uit om goede initiatieven te delen op facebook.com/knvb.

In lijn met de honderdduizenden vrijwilligers waarop het amateurvoetbal draait hebben verschillende partners en media zich belangeloos ingezet om onze “zonder respect, geen voetbal”-oproep kracht bij te zetten. Een poster kunt u downloaden via zonder-respect-geen-voetbal-mediakit.
Bij voorbaat dank voor jullie inzet om de boodschap te verspreiden!

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB