Zonneveld (AFC) voorkomt enorme afgang tegen GVVV

AFC is in de Tweede Divisie tegen een zeer sterk spelend GVVV met een 0-4 nederlaag nog goed weg gekomen. Het was aan doelman Patrick Zonneveld te danken dat het slechts bij vier tegentreffers bleef.

“Hier wordt je niet vrolijk van. Ik kan dan gelukkig nog een aantal treffers voorkomen, maar als we de doelpunten zo makkelijk weggeven dan wordt het wel een heel lastig verhaal”, beaamt Zonneveld direct na afloop van de wedstrijd waarin AFC op alle fronten is overklast door GVVV.

Foto Tom Poederbach | Andre Wetzel buigt het hoofd na de 0-4 van GVVV

Al in de eerste zeven minuten werd duidelijk dat GVVV de bovenliggende partij was. Een schot van Roy Terschegget (net naast) en Jeremy de Graaf (voorlangs) waren een slecht voorteken voor AFC. Drie minuten later lag de bal wel achter Zonneveld. Balverlies van Tomas van den Houten rond de middenlijn en een pass van Laurens van der Voort later zorgde er voor dat De Graaf Zonneveld kon kloppen (0-1). Halverwege de eerste helft was het al 0-2. Een slecht weggewerkte vrije trap van Soufiane Laghmouchi kwam voor de voeten van Terschegget die met een geplaatst schot van buiten de zestienmeter Zonneveld kansloos liet.

AFC kreeg via Marien Willemsen en Tom van de Brink precies twee mogelijkheden in de eerste helft. Na rust was dat er slecht eentje (voor invaller Eelke de Graaf). GVVV had daarentegen in het eerste kwartier na rust maar liefst zes hele grote kansen om AFC naar de slachtback te leiden. Het leverde de ploeg van Niek Oosterlee slechts twee treffers op. Laghmouchi maakte drie minuten na rust de 0-3. Vervolgens hield Zonneveld De Graaf van zijn tweede treffer af, zag hij Laghmouchi in het zijnet schieten, greep hij goed in toen Martin van Eck leek te scoren en tot slot was hij weer de baas over De Graaf toe die voor hem opdook.

Nadat Doelman Johan Jansen op kansen van Koen Bosma en Eelke de Graaf zijn doel schoon hield viel alsnog de vierde treffer. Een voorzet van Danny de Leeuw werd door Van Eck op prachtige wijze in de verre hoek gekopt. Daarna werd het resterende half uur een martelgang voor AFC. Tot grote opluchting van de Amsterdammers vielen er geen goals meer te noteren. Zonneveld: “We hebben nog negentien wedstrijd te gaan dus verloren is er nog niets.” Wetzel: “Ik gaf vorige week al aan dat we ect nog drie punten nodig hebben voor de winterstop. Dat moet dan maar volgende week tegen Barendrecht.”

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.