ZSGOWMS bereikt het dieptepunt in IJsselstein

De verwachtingen waren voorafgaand aan het seizoen hooggespannen, de keiharde realiteit is dat ZSGO/WMS met nog vijf wedstrijden te gaan alle zeilen moet bijzetten om degradatie uit de zondag tweede klasse B te ontlopen. Door een 4-0 nederlaag op bezoek bij VVIJ in IJsselstein hebben de Amsterdammers de rode lantaarn nu in handen.

“Dit komt heel hard aan”, vertelt een aangeslagen Murat Böke. De oefenmeester had niet verwacht dat zijn ploeg het dieptepunt als hekkensluiter zou bereiken. “Het is heel vervelend, want ik ben hier met andere verwachtingen aan begonnen, net als de club. Op zo’n moment laat je alles nog even de revue passeren en kom ik erachter dat we in te veel wedstrijden punten hebben laten liggen. Zoiets breekt je nu op. Maar dat is rekenen en dat kunnen wij niet meer. We zijn nu afhankelijk geworden, ook van onszelf.”

Dat zijn ploeg in de tweede helft de bovenliggende partij was, maakte na afloop vrij weinig meer uit. Toen was het kwaad al geschied. Doelpunten van Peter Woest (twee), Lars Pel en Michael Cortino zorgden halverwege al voor de 4-0 achterstand. “VVIJ stond daarna alleen maar te verdedigen. De oorzaak van die achterstand was dat wij met een slechte instelling aan de wedstrijd zijn begonnen. Sommige jongens lijken niet door te hebben op welke positie wij staan. Ze weten niet wat er gevraagd wordt van degradatievoetbal. Het is zaak dat er zo snel mogelijk in te krijgen.”

Volgende week wacht immers de sportparkderby tegen concurrent DCG. “Dinsdag zullen we voorafgaand aan de training uitgebreid praatsessies houden. Analyseren waar het fout is gegaan en hoe we dat beter kunnen doen. Als we van DCG verliezen, wordt het wel heel lastig. We moeten in ieder geval veel meer strijd leveren. De over-mijn-lijk-mentaliteit ontbrak en dat is nu het belangrijkste om van de laatste plaats te komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)