Home / Algemeen / ZSGOWMS bewijst zichzelf goede dienst tegen HCSC

ZSGOWMS bewijst zichzelf goede dienst tegen HCSC

Zaterdag derdeklasser ZSGOWMS heeft zichzelf een hele goede dienst bewezen door op eigen veld het inhaalduel met de nummer drie van de ranglijst, HCSC, met 4-0 te verslaan.

Op een slecht bespeelbaar veld kon van goed voetbal niet echt spraken zijn, maar niemand die daar bij de Amsterdammers om zal rouwen na de ruime zege. Door de overwinning voert ZSGOWMS, dat net boven de degradatiestreep staat, zelfs de tweede periode aan.

De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Fouad Bouttar zag zijn schot voorlangs gaan. Aan de andere kant zag doelman Sancho van Soelen tot grote opluchting een bal eveneens voorlangs gaan. Na ruim een kwartier spelen was ZSGOWMS dicht bij een doelpunt toen Chico van Soelen zijn vrije trap op de lat zag belanden. HCSC liet zich niet onbetuigd. Doordat Van Soelen uitgleed kreeg de ploeg uit Den Helder een grote kans om de score te openen, maar dankzij wat hulp van Renault Pahalwakhan kon Van Soelen als nog redding brengen.

Toch waren het de Amsterdammers die op voorsprong kwamen. Een goede individuele actie van Marwan Bouchlahram leverde een corner op die vervolgens door Stephan Kalse snoeihard werd ingekopt (1-0). Kalse was vlak voor rust eveneens aan de andere kant belangrijk door met een sliding Tim Kuurman van scoren af te houden toen hij voor Van Soelen opdook.

Nadat de ploeg van Murat Böke en Willem Jansen kort na rust ontsnapte aan de gelijkmaker en de storm was gaan liggen, kon de ploeg weer aan aanvallen denken. Na ruim een uur spelen mocht Chico van Soelen wederom aanleggen voor een vrije trap. Deze keer stond de lat geen treffer in de weg en was het 2-0.

Het bleek de genadeklap te zijn. ZSGOWMS domineerde het restant van de wedstrijd en liep eenvoudig uit naar 4-0. Eerst was het Joey van Lemmeren die in diepte werd aangespeeld en moet een goede voortzetting richting Bouttat kon Serdal Suvacki er 3-0 van maken. De vierde treffer kwam, op aangeven van Bouchlahram, op naam van Paul van der Hoorn. Het is dat Erwin Smajic en Suvacki pech hadden in de afronding en Van Soelen voor de tweede keer deze middag de bal uit een vrije trap op de lat zag belanden, anders was de zege nog hoger uitgevallen.

Klik hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Jeroen de Kock

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)