Home / Algemeen / ZSGOWMS boekt na rumoerige eerste helft overwinning op Roda ’23

ZSGOWMS boekt na rumoerige eerste helft overwinning op Roda ’23

Na de eerste nederlaag van dit seizoen vorige week, heeft ZSGOWMS in de zondag derde klasse C weer een zege geboekt tegen Roda ’23 uit Bovenkerk. Na een afgekeurde treffer van Roda in de beginfase van een rumoerige eerste helft won de ploeg van Rob Rijnink uiteindelijk met 3-0 in Amsterdam.

Beide ploegen hadden deze week iets goed te maken. De thuisploeg heeft vorig weekend voor het eerst dit seizoen verloren en moest zich vandaag herpakken. Roda speelde vorige week gelijk tegen Bloemendaal. ZSGOWMS schoot sterk uit de startblokken. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde de thuisploeg aanvallend. In eerste instantie had Roda hier geen antwoord op. Toch was het Roda dat in de tiende minuut dichtbij de openingstreffer was. Een aanval van Roda werd slecht weggewerkt door de thuisploeg waarna Melvin Joling vanaf randje strafschopgebied vrij kon inschieten. Zijn inzet verdween in de verre hoek achter doelman Randy Sanchez. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af vanwege buitenspel.

IMG_1770

Vervolgens kwam ook Roda meer aan spelen toe en wist het voor het doel van de thuisploeg gevaarlijk te worden .  Zo creëerden beide ploegen kansen. Het spelbeeld werd daarna rommeliger door het veelvuldig ingrijpen van arbiter Reingoud met vrije trappen en gele kaarten. Een vrije trap na het overtreden van de zes seconden regel door Roda-doelman Mike van Zwieten leidde de openingstreffer in. Mounhir Ghannoen werkte met een hard schot de openingstreffer van dichtbij tegen de touwen. 1-0.

Door toedoen van de scheidsrechter was het vervolg van de eerste helft erg rumoerig. De ploeg van Bragonje wist niet om te gaan met de omstandigheden en kwam weinig aan spelen toe. ZSGOWMS maakte hier gebruik van en werd nog meerdere malen gevaarlijk voor het doel van de uitploeg. Uiteindelijk breidde ZSGOWMS in de blessuretijd van de eerste helft de voorsprong uit. Na een rommelige aanval eindigde de inzet van Laquel Lieveld op de paal, waarna Nana Kwarteng de bal alsnog binnen wist te werken. Roda appelleerde voor buitenspel, de scheidsrechter overlegde met de grensrechter maar keurde het doelpunt uiteindelijk toch goed. 2-0.

IMG_1878 (1)

In het tweede bedrijf trok ZSGOWMS het overwicht wel meteen naar zich toe. De ploeg van Rijnink speelde aanvallend en creëerde hiermee de meeste kansen. In de beginfase van de tweede helft kwam de grootste kans van Mounhir Ghannoen. Ghannoen schoot van ver hard op doel, maar Roda-doelman Van Zwieten maakte het harde schot onschadelijk. In de 75e minuut breidde ZSGOWMS de voorsprong uiteindelijk verder uit. Semmy Meyer gaf mee op Marley Hasselbaink. Oog in oog met de doelman wist Hasselbaink de bal voorbij Van Zwieten te tikken, waarna de 3-0 binnenrolde. In de slotfase probeerde Roda nog antwoord te geven. De uitploeg viel iets meer aan, maar de ploeg uit Bovenkerk wist hiermee niet dichtbij een treffer te komen. De wedstrijd eindigde in 3-0.

IMG_2022

ZSGOWMS-trainer Rob Rijnink reageerde na de wedstrijd tevreden. ‘De scheidsrechter was in het begin onduidelijk. Roda verloor hierdoor het hoofd en daardoor werd het voor ons een degelijke overwinning. Na de eerste nederlaag van het seizoen vorige week is het toch een beetje rumoerig in zo’n groep. Dit is dan een mooie rematch, vooral in de tweede helft waarin we uitstekend hebben gespeeld’, aldus Rijnink.

Roda-trainer Marco Bragonje reageerde teleurgesteld. ‘De scheidsrechter is uiteindelijk bepalend. Niet dat je hierdoor de wedstrijd verliest, maar hij is wel dominant aanwezig met te veel beslissingen. Die jongens kunnen hier niet mee omgaan en laten zich uit het veld slaan. Vervolgens wordt het chaos, en die chaos kom je niet te boven’, aldus Bragonje.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Verslag Jasper Bol

Foto’s Koos van der Leest