ZSGOWMS brengt RKDES nog verder in de problemen

In de zondag derde klasse C heeft koploper ZSGOWMS een uitstekend weekend achter de rug. De ploeg van Rob Rijnink won met 0-3 bij RKDES en zag naaste achtervolger AGB verliezen van Zwanenburg. Voor RKDES wordt de situatie er niet rooskleuriger op in 3C.

Het was voor RKDES al weer de achtste nederlaag van het seizoen en daarnaast speelt er bij de club nog veel onduidelijkheid over de positie van trainer Koos Abrahamy. Abrahamy: “Wat mij betreft zijn we er al lang uit. Half december heb ik al aangegeven dat ik door wil bij RKDES, en de club heeft mij laten weten dat ze tevreden zijn over mijn functioneren. Een beslissing blijft echter uit. Dat vind ik een rare situatie. Ik heb verschillende clubs afgezegd voor RKDES, ik wil graag een besluit vernemen.”

RKDES-ZSGO 5

De thuisploeg die vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Mand een periode redelijk gelijk op ging met de Amsterdammers kwam door een blunder van doelman Veldman in de elfde minuut knullig op achterstand. De goalie schoot bij het uitverdedigen de bal pardoes in de voeten van Achraf Nazi die vliegensvlug de vrijstaande Serdal Suvakci bediende. Behendig plaatste de aanvaller de bal in de verre hoek.

RKDES kon daarna niet profiteren van het enigszins hautain voetballende ZSGO/WMS. Na een goede actie van Lennart Kok op rechts kwam centrumspits Dani Calmez een metertje tekort om de bal langs Sanches te schieten. En na goed doorzetten van Roy Endhoven reageerde Sanches alert op het schot in de benedenhoek.

Kort voor rust verzuimde ZSGO/WMS de voorsprong te verdubbelen. Een vrije schietkans voor Jamèl Magnée werd een prooi voor Veldman. En de goalie leek zijn team drie minuten ver in de tweede helft eveneens te behoeden voor een tweede tegentreffer. De sluitpost reageerde knap op een kopbal van dichtbij van ZSGO/WMS-spits Shanon Schet. In tweede instantie was Veldman kansloos.

RKDES-ZSGO 7

De 0-2 was vroeg in het tweede bedrijf de genadeslag voor RKDES. De Amsterdammers gingen iets behoudender spelen, lieten de thuisploeg komen. Onderwijl loerend op een snelle uitbraak, het sterke punt bij de koploper. Razendsnel kwamen de Amsterdammers, via de flanken en door het centrum, er af en toe uit. Schet tekende niet veel later ook voor de derde Amsterdamse treffer.

ZSGO/WMS liet vervolgens uitstekend blijken dat het niet voor niets de minst gepasseerde verdediging in 3C is. Met aan het hoofd de sierlijke en sterke Mamoudou Keta was er geen doorkomen aan voor de thuisclub, ook door de weinig doordachte aanvalspogingen van de Kudelstaarters. Al had RKDES doorgevoetbald tot aan het invallen van duisternis, een doelpunt maken tegen de ongeslagen koploper zou er waarschijnlijk niet van gekomen zijn.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.