ZSGOWMS degradeert na verlies tegen Abcoude

Grote verslagenheid en vreugde op het hoofdveld bij FC Abcoude vandaag. De thuisploeg pakte na twaalf wedstrijden weer eens drie punten in de zondag tweede klasse B en sloot daarmee het seizoen goed af. Datzelfde seizoen nam een catastrofale wending voor ZSGOWMS, want na een 3-2 verlies degradeerden de Amsterdammers. Door het resultaat van United/Davo, dat 4-3 won op bezoek bij DCG, zakte de ploeg van Murat Boke nog een plekje en nam het afscheid van de tweede klasse.

Het duel begon voortvarend voor de bezoekers. Nadat het de vorige twee wedstrijden afsloot met drie punten leek de flow voort te duren. De openingstreffer viel namelijk al na acht minuten spelen, toen El Abbassi de score opende. Hij gaf de verdedigers van Abcoude het nakijken en rondde na een pijlsnelle sprint beheerst af. De tweede treffer volgde na weer acht minuten gespeeld te hebben. Abcoude-doelman Jeffrey IJmker verwerkte een bal niet goed, die vervolgens bij Ryan Brown terecht kwam. Met een hard schot strafte hij IJmkers fout genadeloos af.

Daarmee leken de bezoekers zich al snel in een goede uitgangspositie te hebben gespeeld. Dat veranderde Martijn Groen, die op aangeven van Menno Bosch met een prachtige volley Abcoude weer terug in de wedstrijd bracht. de elftallen gingen met de score van 1-2 de rust in. Daarmee leek ZSGO nog altijd de nacompetitie te gaan halen.

Vlak na rust kwam Abcoude langszij. Een discutabele strafschop die werd benut door Martijn Groen zorgde voor grote zorgen bij de Amsterdammers. Met de tussenstand bij United/Davo, dat op dat moment op een riante voorsprong stond bij DCG, werden de problemen alsmaar groter. De tweede helft bleef vervolgens op en neer gaan, want beide ploegen gingen graag aan de haal met de drie punten. Invaller Ike Nanka-Bruce had op vijf meter van het doel een hele grote kans om zijn ploeg naar een bevrijdende voorsprong te schieten, maar hij vuurde naast.

Een wissel (Sander Snoek voor Groen) bleek belangrijk voor Abcoude, want in de slotminuut velde de jongeling het definitieve eindoordeel over ZSGOWMS. Hij kreeg na een snelle uitbraak van Abcoude de bal van Capello, sleepte de bal terug en legde zo de verdedigers als keeper Randy Sanches in de luren. Kalm schoof hij de 3-2 binnen en het verzet van de bezoekers was gebroken. Na het laatste fluitsignaal werd er nog even gehoopt op een inhaalslag van DCG, maar die stand bleef steken op 3-4 in het voordeel van United/Davo.

Degraderen naar de derde klasse kwam keihard aan bij trainer Murat Böke. “Ik had hier niet echt rekening mee gehouden”, baalt hij. “Na de reeks van twee goede wedstrijden had ik wel het gevoel dat we hier zouden winnen. Zo zag het er ook uit.” De oefenmeester maakt een verslagen indruk, zichtbaar balend van de, voor hem, onverwachte degradatie. Abcoude-trainer Tonnie Bras geniet enkele meters verderop al lachend van zijn eerste biertje. “Twaalf keer op rij niet gewonnen, dus dit is wel even lekker”, klinkt het tevreden. “Ik ben blij met vandaag. Wel heel slap begonnen, maar we groeiden echt in de wedstrijd.”

Voor ZSGOWMS begint het wonden likken nu, bij Abcoude wordt alweer naar de toekomst gekeken. “Vorig jaar werden we twaalfde, nu zesde dit jaar, dus volgend jaar moeten we voor een nacompetitieplek gaan”, is Bras ambitieus. “Maar vandaag sluiten we af met een lekkere dag.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de eindstand in de zondag tweede klasse B.