ZSGOWMS doet zichzelf bijna tekort tegen Zwanenburg

Tegen Zwanenburg zag Rob Rijnink in de eerste helft het beste ZSGOWMS van dit seizoen. Dat het verval na de rust zo groot was, was een groot minpunt. Wel konden er door een 3-1 overwinning weer drie punten worden bijgeschreven door de nummer vijf van de zondag derde klasse C.

Het was ‘echt fantastisch’ wat de Amsterdammers in de eerste 45 minuten lieten zien. Dat beloonde ZSGOWMS ‘slechts’ met een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Tarik Karim en Randy Ottens. “Terwijl het minimaal 4-0 had moeten staan”, zei Rijnink gelijk. Hij waarschuwde zijn spelers dat ze dit na de rust opnieuw moesten kunnen opbrengen, maar dat lukte niet. “In de tweede helft heb ik het slechtste ZSGOWMS van dit seizoen gezien. Ik ben me echt rot geschrokken.”

Alle gemaakte afspraken werden volgens hem niet meer nageleefd. “Spelers gaan met de bal lopen, de linies staan te ver uit elkaar, er wordt tegen de scheidsrechter gemekkerd en ze zijn met allerlei dingen bezig die niet met voetbal te maken hebben.” Zwanenburg kon hiervan profiteren en kwam via Rick van Veen langszij. Daarna ontsnapte de thuisploeg zelfs aan een gelijkmaker, toen het werd gered door de lat. “In het verleden heb ik genoeg wedstrijden meegemaakt dat zo’n bal er alsnog ingaat.”

Doganay Göc maakte in de blessuretijd aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 3-1 te bepalen. Heel opvallend de derde keer dit kalenderjaar dat ZSGOWMS met die cijfers won. De Amsterdammers blijven op de vijfde plek staan, al lijkt het terugtrekken van Real Sranang hier verandering in te kunnen brengen. ZSGOWMS is namelijk één van de drie clubs in de afdeling die punten heeft laten liggen tegen de hekkensluiter.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.