ZSGOWMS doet zichzelf ook tegen Ouderkerk tekort

Voor de tweede week op rij heeft zondag derdeklasser ZSGOWMS dure punten laten liggen in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. De ploeg van Rob Rijnink kwam tegen Ouderkerk niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Toen Rijnink voor de rust terug naar de kleedkamers liep, werd hem verteld dat zijn ZSGOWMS met 4-0 had moeten voorstaan. “Dat wist ik zelf ook wel”, verzuchtte de oefenmeester. In plaats van een ruime voorsprong stond het op dat moment 1-1. “Terwijl we echt een fantastische eerste helft hebben gespeeld. Maar dan krijg je hetzelfde verhaal als vorige week tegen VVH/Velserbroek: je moet jezelf belonen.”

In de openingsfase kregen de Amsterdammers voldoende grote kansen op een treffer. De ene nog mooier dan de ander, maar allemaal verprutst. Ouderkerk-doelman René de Jong redde fraai (‘het lijkt net of elke keeper een wereldpot speelt tegen ons’), Doganay Göc trof de paal en vanaf drie meter werd door Desley Grunberg zelfs de lat geraakt. Ouderkerk probeerde er sporadisch uit te komen en had wel succes. Nadat keeper Tamba dos Santos tot twee keer toe een inzet van Jay Day keerde, schoot Tom Straver wel raak.

Binnen een paar minuten was die achterstand weggepoetst. Bilal el Yacoubi benutte een strafschop, waardoor ZSGOWMS in ieder geval met een gelijke stand kon gaan rusten. Toch mocht de thuisploeg enkele minuten na de theepauze weer in de achtervolging. Straver strafte een slippertje keihard af. Toen ZSGOWMS vanwege een rode kaart voor Abdelwahed Akoub na een harde charge, zonder bal in de buurt en de scheidsrechter die met zijn rug naar de situatie stond, met tien man verder moest, leek een verrassende nederlaag aanstaande.

Ruim een kwartier voor tijd trok Naoufal Haddadi de stand gelijk. Enkele minuten later kreeg de middenvelder zelfs twee uitgelezen kansen op de winnende treffer, die hij allebei onbenut liet. Daardoor moest ZSGOWMS opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel.

Omdat concurrent Sporting Martinus van koploper DCG verloor, zijn de Amsterdammers weer een puntje uitgelopen op de concurrent. Ouderkerk bezet de achtste plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler