ZSGOWMS doet zichzelf tekort bij FC Uitgeest

Zondag tweedeklasser ZSGOWMS is de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse vals gestart. De ploeg van interim-trainer Johan van der Horn verloor op bezoek bij FC Uitgeest met 2-1 en had het aan zichzelf te danken dat de Amsterdammers niet met een goed resultaat van het veld afstapten. Zo miste oud-prof Maceo Rigters in de slotseconden namelijk nog een strafschop.

ZSGOWMS kwam in Uitgeest goed uit de startblokken en had binnen vijf minuten de voorsprong te pakken. Uitgeest-doelman Sven Koning verkeek zich op een vrije trap van Sven Kolle, stond aan de grond genageld en zag het schot in de korte hoek binnenvallen: 0-1. Na een goede openingsfase van de Amsterdammers nam FC Uitgeest vervolgens het spel over. Het leverde na tien minuten een grote kans op, maar Anass Tazirane kon de inzet van Lester Half op tijd van de lijn halen en in de rebound lag doelman Randy Sanches in de weg bij de poging van Mats Idema.

IMG_6259

Na negentien minuten was de sluitpost wel verslagen. Bij een snel genomen vrije trap van Kick Smit stond ZSGOWMS niet goed op te letten, Half schudde zijn directe tegenstander van zich af en schoof de gelijkmaker binnen: 1-1. Een kleine twintig minuten later waren de gasten opnieuw niet alert in de achterhoede en kon Half richting het doel van de Amsterdammers gaan. De spits besloot af te leggen op Emiel Sinnige, maar zijn inzet werd gekeerd door Sanches. In de rebound kwam de bal weer terug bij Half, die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-2.

IMG_6339

In de tweede helft hing FC Uitgeest achterover om de voorsprong te verdedigen. ZSGOWMS was de bovenliggende partij, had ook het meeste balbezit, zonder echte kansen te creëren. Het ontbrak bij de gasten aan daadkracht rond het strafschopgebied. Daarnaast kreeg het een kwartier voor tijd nog een tegenslag te verwerken toen scheidsrechter Bruggeling een overtreding van ZSGO-invaller Clayton Uiterloo op Sven de Wit zwaar bestrafte met een rode kaart. Van der Horn: “Dat de hele bank van Uitgeest dan opspringt bij een overtreding, vind ik niet netjes. Ja, hij was te laat met zijn tackle, maar een rode kaart geven op appél, is wel overdreven.”

IMG_6291

Toch had ZSGOWMS nog steeds het overwicht en resulteerde dit in een paar goede mogelijkheden. Brahim Attalj schoot van dichtbij recht op doelman Koning af en het afstandsschot van Mounhir Ghannoen verdween rakelings langs de paal. Aan de 2-1 veranderde niets meer, zelfs niet toen Younes Makraou in de derde minuut van de blessuretijd over het been van Stan Vrouwe ging en de scheidsrechter een strafschop toekende. De penalty van Maceo Rigters werd knap gestopt door doelman Konings, die ook nog op tijd was om de rebound van Khalid Ouarhris te keren.

Penalty Rigters gestopt

“De slag is verloren, maar de oorlog niet niet”, waren de wijze woorden van Van der Horn na afloop. “Een gelijkmaker zou recht hebben gedaan aan de verhouding en wij hadden zelfs met tien man het betere van het spel. Ondanks de nederlaag gaan wij met heel veel vertrouwen naar de return. We hebben alles gegeven en kunnen met opgeheven hoofd vooruit. Het is nog niet beslist en wij gaan gewoon winnen volgende week.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.