ZSGOWMS-duo Nanka-Bruce/Gast met Akrouh (Zeeburgia) naar Magreb’90

Derdedivisionist Magreb’90 heeft vier versterkingen uit Amsterdam gehaald. Ike Nanka-Bruce, Jordan Gast (beide ZSGOWMS), Anwar Akrouh (Zeeburgia) en Mo Talih (vorig seizoen nog VVA/Spartaan) spelen na de zomer in Utrecht.

Met name de komst van Nanka-Bruce is opvallend. De 31-jarige aanvaller, die de tweede seizoenshelft bij ZSGOWMS speelde, had bij zijn oude club FC Breukelen een conflict met Jamal Yahiaoui, nu de trainer van Magreb’90. Nadat hij een maand in Ghana verbleef was de vertrouwensband weg, waardoor Nanka-Bruce vertrok. Na de degradatie met ZSGOWMS uit de zondag tweede klasse B besloot de buitenspeler te vertrekken.

Nanka-Bruce neemt Jordan Gast mee naar Utrecht. De 22-jarige verdediger was na zijn komst van United/DAVO pas bezig aan zijn eerste seizoen in Amsterdam-West.

Ook Anwar Akrouh verlaat zijn club na één jaar om volgend seizoen in de Derde Divisie zondag te acteren. De voormalig middenvelder van DCG droeg dit seizoen het tenue van zondag eersteklasser Zeeburgia. “Ik wil het, ondanks blessures dit seizoen, volgend seizoen hogerop proberen,” vertelt Akrouh . “Ik weet dat er bij Magreb meer concurrentie zal zijn maar daar word ik alleen maar sterker van. Ik heb er vertrouwen in dat ik ga spelen. Ik maak niet de overstap naar een andere club om op de bank te gaan zitten.”

Met Mo Talih haalt Magreb’90 een speler die ervaring heeft in de top. Talih speelde eerder voor Haarlem en Chabab en tot een jaar geleden bij VVA/Spartaan, dat hij na de degradatie verliet. Samen met Abdel Zouzou (Argon) en Jason Dasburg (FC Breukelen) zijn zij de eerste zes versterkingen voor de Utrechters.

In de competitie komt Magreb’90, dat afgelopen seizoen op de veertiende plaats eindigde, komend seizoen OFC tegen.

Foto boven: Ike Nanka-Bruce (Jos Spitteler)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!