ZSGOWMS en Arsenal komen tot spectaculair gelijkspel

Het was eigenlijk een duel dat nergens meer om ging. ZSGOWMS, de kampioen van de derde klasse C, speelde tegen ASV Arsenal, dat tekort kwam voor de nacompetitie. Toch maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van op Sportpark Ookmeer. In een turbulente wedstrijd werd het uiteindelijk 4-4. Het hoogtepunt: Het debuut van B-junior Brenden Den Breijen bij Arsenal, die zijn eerste wedstrijdminuten in het eerste bekroonde met een doelpunt.

ZSGOWMS - Arsenal

 

Het was lastig spelen op het belabberde veld. Vooral de korte combinaties die opgezet werden, strandden al snel. Dat leverde echter niet minder kansen op voor beide teams in de eerste helft. Zowel Arsenal als de thuisploeg, die aantrad met een B-garnituur, schroomden het niet om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Zo stuitte oud-prof Melvin Holwijn namens de ploeg van Imro Wielkens op keeper Bandy Jacobs, terwijl even daarvoor J. Verwaayen, de goallie aan de andere kant een passend antwoord had op een inzet van Serdal Suvakci.

ZSGOWMS - Arsenal

Het eerste halfuur leverde geen doelpunten op. Geen goede voorbode voor het komende uur, maar de thuisploeg brak de stilte en gaf het voorschot voor een kwartet doelpunten voor rust. Suvakci kopte raak, na een goede loopactie (31e minuut).Een minuut of vijf later was de ploeg op rozen door een slim uitgespeelde hoekschop: Amine Aboutaleb werd kort aangespeeld en draaide slim open. Hij schaf Jamel Magnee een niet te missen kans, 2-0. Dat de ploeg van Wielkens uit het goede hout gesneden is bewezen ze wel, er moést een mooi resultaat komen in laatste competitiewedstrijd. Holwijn noteerde de aansluitingstreffer door een kopstoot, nadat Onasis Gijamfri goed doorzette, zijn directe tegenstander uitkapte en het leer bij de nummer tien bracht. Het verschil in marge werd echter weer twee door Aboutaleb, die met precisie raak schoot.

ZSGOWMS - Arsenal

In het tweede bedrijf ging Arsenal op zoek naar doelpunten. De 3-2 na 52 minuten was de start van een mooie comeback: Jan Roeters produceerde een steekbal, waar Gijamfri met zijn spitseninstinct uitstekend op anticipeerde. Hij dook op, omspeelde de keeper en schoof de bal binnen. Rob Rijnink, de keuzeheer bracht even daarna zijn belangrijke krachten: Maceo Rigters en Nana Kwarteng het veld in om voor aanvallende impulsen te zorgen. Toch was er een andere wisselspeler die de hoofdrol opeiste: eerste jaars B-junior Brenden Den Breijen. De jongeling heeft morgen zijn examens en mocht nu even invallen bij het eerste van Arsenal. Alsof dat nog niet alles was knalde hij na bijna zeventig minuten even de 3-3 tegen de touwen. Het spel was niet altijd goed, maar qua kansen hoefde niemand zich te vervelen vanmiddag. Kwarteng raakte na een knappe individuele actie de paal, nadat hij langs zijn directe tegenstanders snelde. Toch kwam ZSGOWMS nog op voorsprong. Na een vrije trap in de 76e minuut waar keeper Verwaayen niet vrijuit ging en het schot van Mounhir Ghannoen hem te machtig was. In de slotfase speelde Arsenal alles of niets en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker. De supporters waren de grote winnaar van dit duel.

ZSGOWMS - Arsenal Rob Rijnink

Rijnink heeft in ieder geval een mooi duel gezien waar het voor een aantal jongens een mooie kans was om zich te bewijzen: Rijnink: ”We speelden niet met onze vaste basiself, maar het is goed om te zien dat ze getergd waren om er vol in te gaan, al is goed combinatiespel op dit veld wel erg lastig”, vertelt hij. De trainer werpt alvast een blik naar volgend seizoen waar er toch wat versterkingen bij moeten komen. Rijnink: ”Onze kern blijft intact, maar er moet wat bij, dat kan de jeugd niet opvullen dus zullen we van buiten af moeten halen om ons ook in de tweede klasse goed te kunnen manifesteren”, besluit hij.

Zijn collega Wielkens ondervindt een andere situatie. Wielkens: ”We hebben een goed seizoen gedraaid en dit is een mooi resultaat als laatste competitiewedstrijd tegen de kampioen. Volgend seizoen moeten we de laatste stap kunnen zetten om de nacompetitie te halen”. Wielkens gaat ook even in op het inbrengen van Den Breijen. Wielkens: ”Door blessures heb ik een beroep op hem gedaan deze wedstrijd. Hij speelde hiervoor ook al met de B1 mee en om dan zo te scoren met zijn moeder erbij is alleen maar mooi”.

Verslag: Mirko de Lange
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)