ZSGOWMS en RKDES spelen doelpuntloos gelijk

In de derde klasse C zoekt RKDES naar haar vertrouwde vorm. Maar ook in de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse ZSGOWMS wist ook nu het team van Hajo Hendriks niet te winnen en het was nog niet overtuigend. Na een redelijke eerste helft met goede kansen, konden de Kudelstaarters het in de tweede helft niet waar maken.

Op een goed bespeelbaar veld kreeg in de beginfase Maarten van Putten een grote kans, zijn schot werd door ZSGOWMS doelman Robin Thiel bekwaam uit de linker hoek gehaald. In de tiende minuut kreeg RKDES-aanvaller Dani Calmez de grootste kans van de wedstrijd. Geheel vrij voor de doelman van de thuisploeg, kon hij de hoek uitzoeken. Ook stond Tarik Bougzir in een nog betere positie vrij, maar Calmez faalde hopeloos door de bal geheel verkeerd te raken. Een unieke mogelijkheid voor RKDES ging verloren.

RKDES heeft deze competitie vooral moeite met scoren, in de derde klasse C is het de minst scorende ploeg. De teller staat op dit moment ‘slechts’ op 14 doelpunten in vijftien wedstrijden.

In de slotfase van de eerste helft werd een goed schot van Tarik Bougzir bekwaam door de doelman van de thuisploeg uit de kruising over getikt. Een beter RKDES verdiende gezien het veldspel een voorsprong, maar bij rust stond nog steeds de 0-0   stand op het scorebord.

RKDES kwam niet goed uit de kleedkamer. ZSGOWMS nam meer en meer het initiatief zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Halverwege de tweede helft probeerde trainer Hajo Hendriks zijn laatste troeven in te zetten. Steef Hoogwerff Kroon, Edwin van Maris en Justin de Haan kwamen in het veld, voor de onzichtbaar spelende Bilal Adardor, Richard de Vries en de geblesseerd geraakte Mark Schut.

RKDES nam wat meer initiatief, zo zag verdediger Paul Verburg zijn schot maar net naast gaan.In de slotfase kreeg de thuisclub nog twee kansen, maar RKDES doelman René Jonker behoedde zijn team voor een achterstand. De goedleidende scheidsrechter mevrouw Overtoom vond het na precies 90 minuten wel genoeg. Beide teams verdiende niet meer en de eindstand van 0-0 was een juiste afspiegeling van deze wedstrijd.