Home / Algemeen / ZSGOWMS grijpt laatste strohalm

ZSGOWMS grijpt laatste strohalm

Niks geen handjeklap. Niks geen afspraken vooraf. Nee gewoon een onvervalste Amsterdamse derby waar zowel Zeeburgia als ZSGOWMS keihard hebben geknokt voor de punten. Die gingen uiteindelijk naar ZSGOWMS dat verdiend met 1-2 won en daarmee de laatste strohalm vastklampte voor behoud in de tweedeklasse. Op sportpark Zeeburgia heeft de thuisclub van alles geprobeerd om ZSGOWMS een nederlaag te bezorgen. Iets waar de ploeg van trainer Rob Rijnink helemaal geen trek in had om de doodeenvoudige reden dat men ook het volgend seizoen graag in de tweedeklasse wil voetballen. Zeeburgia daarentegen had hele andere gedachten. ‘The Withes’ wilden het seizoen op eigen veld succesvol af  sluiten. En er was meer. Onder het toeziend oog van hoofdsponsor RICOH wilde de ploeg van trainer Mike Kolf graag 55 punten verzamelen en daar nog eens duidelijk mee aangeven dat men in elke andere tweedeklasse met gemak kampioen was geworden. Zover kwam het niet omdat Zeeburgia een duidelijke off-day had. Wat anders normaal wel lukte, lukte nu niet.

Volgens trainer Mike Kolf, die van scheidsrechter Jeroen Koene in de tweede helft rood kreeg vanwege een opmerking die hij volgens eigen zeggen niet geuit heeft, wilde zijn elftal alles te goed doen. ,,Tja, als je alles te goed wil doen en vergeet gewoon te voetballen zoals het hoort, loop je de kans dat je tegen een zeperd aanloopt. En dit gebeurde vanmiddag. We hebben gewoon vergeten zakelijk te voetballen en dit breekt je in bepaalde situaties op. Als je ziet dat er geen doorkomen aan is, moet je als team en speler slim zijn en het over een andere boeg gooien. Dit is niet gebeurd en verlies je de wedstrijd wat niet nodig is geweest. Het was vanmiddag een van onze mindere wedstrijden dit seizoen. Ik had graag afscheid willen nemen voor eigen publiek met een overwinning. Helaas liep het anders’’ Mike Kolf  die het er niet bij laat zitten dat hij met rood werd weggestuurd, liet weten alles op alles te zetten om via de na-competitie alsnog te promoveren naar de eersteklasse. Een mooie gedachte maar dan zal Zeeburgia wel uit een ander vaatje dienen te tappen en niet zoals tegen ZSGOWMS voortdurend hetzelfde spelletje moeten spelen. Alles door het midden via het hart van de defensie, maar veel meer de vleugelspisten in het spel moeten betrekken om een bres te slaan in de verdedigingsmuur die ZSGOWMS deze middag had opgetrokken.

Rob Rijnink over de gevolgde tactiek ,,Er bleef voor ons niets anders over dan een hechte muur van verdedigers op te trekken. De reden daarvoor was dat we vanmiddag perse niet wilden verliezen. We hadden besloten om vanuit een goede organisatie en zone te spelen om zodoende Zeeburgia het scoren te beletten. Nou je hebt het gezien er was voor hun geen doorkomen aan. Het zat eindelijk allemaal eens mee in een seizoen waar bijna alles heeft tegengezeten’’.  De wedstrijd waar voor ZSGOWMS veel op het spel stond is een echte stadsderby geworden tussen twee ploegen met verschillende belangen. Al na vijf minuten spelen stond Zeeburgia op achterstand na een organisatiefout achterin waar Jurgen Ceder handig gebruik van maakte na een voorzet van Burhak Turhan: 0-1. Kort daarop moest Zeeburgia keeper Jurgen Belfort handelend optreden om een tweede treffer te voorkomen. Na een half uur spelen was een slecht weggewerkte bal door dezelfde Belfort er de oorzaak van dat Turhan met een fraaie lob voor 0-2 kon zorgen. Met een beetje meer geluk en slimmigheid had ZSGOWMS zomaar op een grotere voorsprong kunnen komen terwijl Zeeburgia in de eerste helft zeventig procent balbezit had.

In de tweede helft heeft Zeeburgia van alles geprobeerd om de achterstand in te lopen. Men moest tot ver in deze helft wachten alvorens de aansluitingstreffer in buitenspel positie werd gescoord. Almendro Rivas maakte gebruik van de blooper door scheidsrechter Koene wat ook de 2-1 betekende. Daarna was het eenrichtingsverkeer met nog twee fraaie mogelijkheden voor ZSGOWMS dat daarmee de overwinning veilig had kunnen stellen. Met wat gele kaarten over en weer kreeg Zeeburgia kort voor het einde nog de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren. Maar ook nu lukte het niet om een prachtig seizoen op eigen veld goed af te sluiten. ZSGOWMS greep de laatste strohalm om komende zondag bij een overwinning alle zorgen van zich af te schudden. Als de ploeg van Rob Rijnink met dezelfde instelling en bezieling speelt als tegen Zeeburgia kan het thuis niet mis gaan tegen mededegradatiekandidaat… Concordia !

Verslaggever: Freek Louis       Foto: Dick Smit