Home / slideshow / ZSGOWMS haalt Eric Antwi paar uur voor deadline binnen
Eric Antwi

ZSGOWMS haalt Eric Antwi paar uur voor deadline binnen

Eric Antwi leek lange tijd ook volgend seizoen voor AGB uit te komen, maar op de slotdag van de transferperiode maakte hij dan toch de overstap naar ZSGOWMS. Een switch die hij op maandag 15 juni niet meer zag aankomen.

Enkele uren voor de deadline belde Rob Rijnink de doelman op met het verzoek tóch richting ZSGOWMS te komen. De Amsterdammers misten nog een keeper. Aangezien Rijnink eerder bij Zeeburgia samenwerkte met Antwi, besloot hij hem te benaderen. “Ik moest na die vraag wel even nadenken, omdat het écht op het laatste moment kwam. Vervolgens heb ik met de hoofdtrainer gesproken en afgesproken om erover na te denken.” Antwi nam contact op met zijn trainer bij AGB (Imdat Ilguy) om zijn advies aan te horen. “Imdat was niet bepaald blij, maar uiteindelijk ligt de keuze bij mij. Natuurlijk had hij liever niet dat ik de overstap zou maken, maar hij gunt mij ook het allerbeste. Hij zei me dat ik het gewoon moest doen als ik het gevoel had dat dit het beste voor mij was.”

Antwi hakte uiteindelijk de knoop door, belde ZSGOWMS dat het goed was en stapt zo deze zomer over naar ‘de buren’. Beide clubs liggen namelijk slechts een paar honderd meter van elkaar af. “ZSGOWMS is absoluut een bekende club, ook omdat ik regelmatig tegen de vereniging heb gevoetbald. Mijn broertje speelde vroeger ook bij de club, dus af en toe ging ik er al heen om een wedstrijd te kijken. Het is een prachtig complex en er hangt altijd een leuke sfeer. Ik heb nu al een aantal keer meegetraind en dat beviel me uitstekend. Ik merk dat iedereen zich wil bewijzen en de doelstelling wil bereiken om kampioen te worden. Afgelopen seizoen is dat niet gelukt vanwege het coronavirus, dus dan maar volgend jaar. Ik heb al met al het gevoel dat het een mooi seizoen gaat worden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Trainer Rob Rijnink (ZSGOWMS) overtuigd: “Leergierige selectie”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)