Home / Algemeen / ZSGOWMS haalt oude bekende Rob Rijnink terug als interim-trainer

ZSGOWMS haalt oude bekende Rob Rijnink terug als interim-trainer

Rob Rijnink maakt het seizoen af als trainer van zondag derdeklasser ZSGOWMS. De oefenmeester, die de eerste seizoenshelft het tweede elftal van Zeeburgia onder zijn hoede had, keert hierdoor terug bij de club waar hij zeven seizoenen aan het roer stond.

Donderdagavond (gisteren) werd Rijnink geïntroduceerd aan de spelersgroep en sprak hij al met enkele spelers. Een week daarvoor werd de oefenmeester benaderd of hij ervoor openstond om als interim-trainer aan de slag te gaan bij de club waar hij tussen 2009 en 2016 de leiding had. “Het gesprek duurde hooguit tien minuten, ik heb er totaal niet over hoeven nadenken. Het voelt vertrouwd. Overigens ook alle lof naar Zeeburgia, dat zich heel netjes en coulant heeft opgesteld.” Beide partijen zijn op een goede manier uit elkaar gegaan. “Uiteraard is het heel jammer dat hij ons halverwege het seizoen verlaat, maar wij gunnen hem deze kans ook”, zegt vicevoorzitter Huub Wilbrink.

Na een ‘ongelukkig huwelijk’ met Pancratius bood Zeeburgia hem een kans als assistent van hoofdtrainer Bert Blank. “In die rol heb je iets minder druk. Ik heb het tweede elftal opgepakt (reserve eerste klasse, red.) en daar heerst toch een andere mentaliteit dan bij een eerste elftal.” Bij ZSGOWMS krijgt hij weer de leiding over een eerste elftal. De club moest snel schakelen na het plotselinge vertrek van Murat Böke.

In eerste instantie wordt Rijnink als tussenpaus gehaald, waarbij er in de loop van het seizoen gekeken wordt of het ook een optie is langer met elkaar door te gaan. De doelstelling die de club hem heeft meegegeven: maak er weer een echt elftal van. “Er was een bedrukte stemming en daar proberen we wat aan te doen”, zegt voorzitter Henk Fritz. “We hopen dat Rob er met een stukje plezier en enthousiasme voor kan zorgen dat die jongens weer gaan voetballen. Er ontbrak een stukje vertrouwen.”

Rijnink legt de lat voor zichzelf hoog. Na één training kwam de oefenmeester erachter dat het kwalitatief allemaal in orde is. “Er loopt verschrikkelijk veel voetbal rond, alle randvoorwaarden zijn perfect ingevuld. We gaan positie voor positie bekijken waar het aan schort. Met deze groep moet je bij de eerste twee eindigen. Er zijn nog 45 punten te verdienen. Deze groep moet het uitgangspunt hebben dat ze elke wedstrijd willen winnen.”

Foto: Jeroen de Kock